Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2021. Október 13. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Petőfiszállás csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Petőfiszállás csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Petőfiszállás Község Önkormányzata újra csatlakozott az országosan meghirdetett TESZEDD elnevezésű szemétszedési akcióhoz.

Ennek keretén belül a közterület megtisztításán túl arra is lehetőség adódik a belterületen és a tanyán élők számára egyaránt, hogy a lakókörnyezetükben, az alábbiakban megadott feltételek szerint hulladékot gyűjthessenek, melyhez a program biztosítja a szükséges eszközöket. Az összegyűlt szemetet a hulladék gyűjtőpontra kell elhelyezni, ahonnan később elszállításra kerül.

A szemétgyűjtési akció 2021. október 18 és október 22 között kerül megrendezésre.

A gyűjtőpont a rendőrség mögötti „hulladék udvarban” lett kijelölve.

A szükséges eszközöket (zsákok, kesztyűk) a Közösségi Szolgáltatóház Szociális Intézményében lehet átvenni a megadott dátumon belül.

Információ: Nagy Péter 06-70/338-0331

A TeSzedd keretében nem szabad összeszedni építés-bontás törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjthető zöldhulladék sem!

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható és nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

A TeSzedd! nem gyűjt szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 11:39, szerda | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról

2021. Október 20. 11:10, szerda | Helyi

Idei évben is támogatja a nagycsaládosokat a kiskunfélegyházi önkormányzat

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az idei évben is támogatja a nagycsaládosokat valamint a 2021. évben született újszülöttek családjait.

2021. Október 20. 09:07, szerda | Helyi

Robotsebészet Magyarországon

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet konzorciumának projektje keretében két robotsebészeti eszköz és két modern ultrahangkészülék kerül beszerzésre.

2021. Október 19. 19:37, kedd | Helyi

Újabb Mezgés siker a Pék Hagyományőrző Versenyen

2021. október 16-án rendezték meg immár 20. alkalommal a Pék Hagyományőrző Versenyt, állandó helyszínén a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.