Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Június 13. 13:32, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál

2019. június 8-án Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya által rendezett XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyre utazott három Koppány Tata városába.

A verseny célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.
A következő eredmények születtek:
-Bicskeiné Csányi Mária 360 ponttal a 3. helyen zárt. Csányi József 474 ponttal a 9. helyen, Keserű Szilvia 276 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt. Mindhárman modern pusztai íjjal lőttek.

2019. június 9-én Kiskunhalason tartották meg a DAR Történelmi Versenysorozat III. fordulóját a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület szervezésében, ahol a Turul Koppány IHSE 12 fővel eredményesen vett részt. A versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Fráter-dombon rendezték, változatos környezeti adottságok között, kihívás közlekedni és lőni a magas homokdűnéken, és embert próbáló volt végigküzdeni a versenyt a tikkasztó hőségben. Kellemes pályát épített a Halasi egyesület, szokásukhoz híven meglepve íjászokat egy 95 méterre kihelyezett céllal.
Eredmények:
-Vadászreflex kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula 3., Kis Mónika 4. helyezett
-Long-bow kategóriában: Rácz Nikolász 1. helyezett
-Modern pusztai kategóriában: Boldog Bence 3., ifj. Fetter Tamás 3., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 3., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 6., Balanyi Sándor 7. helyezett

2019. június 10-én, Pünkösd hétfőn sem pihent a csapat, ismét útra keltek a bátrak, ezúttal Tiszaföldvárra, a Pünkösdi Íjásztalálkozó elnevezésű örömíjász versenyre. A Tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok a Csurgó-parti íjász pályán rendezték meg a megmérettetést, ahol lőlapos, 2 D-s és ügyességi célokon kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. Ezen a versenyen a modern pusztai íjjal lövő Koppányok vettek részt.
Eredmények:
-Kovács Máté 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., ifj. Fetter Tamás 2., Zoboki Botond 3., Fetterné Nagy Tünde 4., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6. helyezett lett, Boldog Bence és Kovács László pedig a középmezőnyben zárta a versenyt.
A verseny végén a távlövészetet a gyermek kategóriában Zoboki Botond nyerte meg.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.