Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Március 03. 15:51, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán

Rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert - jelentette az APA osztrák hírügynökség kedden.

A magát csak La Familiának nevező drogbanda vezetője egy 43 éves férfi volt, aki azért szoktatta rá gyerekeit a kokainra, hogy "jobb drogterjesztők" legyenek. A bűnszervezet, amely főleg a családból és barátaikból állt, két kábítószer-kereskedő férfival összefogva terjesztett kokaint és marihuánát. A banda 2014 nyara óta legalább egy kilogramm kokaint értékesített.
A drogüzletet a 43 éves férfi tartotta kézben, aki délelőtt egy Bécs északi részén fekvő üzemben dolgozott, délután pedig a kábítószer eladását szervezte Bécsből. A férfi 46 éves felesége a pénzügyeket intézte, és akárcsak a banda többi tagja, segített a terjesztésben. Az egyik 19 éves fiúnak csaknem 350 tőből álló marihuána ültetvénye is volt a Bécs északi részén fekvő Floridsdorfban.
A drogbandára február 23-án csapott le az osztrák nemzeti nyomozószolgálat. A csaknem egy órán át tartó akció során mintegy 130 munkatárs 15 bécsi és felső-ausztriai címen tartott razziát. A lakáskutatások során 28 ezer euró készpénzt, továbbá fegyvereket, kábítószert, gázpisztolyokat foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik