Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Október 04. 20:25, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Rangadót nyert az Astra

Rangadót nyert az Astra

A női futsal NB-I. rangadóját rendezték a 4. fordulóban, a KÉSZ Arénában. Az ÁRKÁD ETO együttesét látta vendégül az Astra.

Mindkét csapat sokkal többre hívatott, így egy izgalmas összecsapásra lehetett számítani.

ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls – ÁRKÁD ETO Győr 4 – 2 (2-0)

Kiskunfélegyháza, 2015. 10. 03-szombat 16: 00, KÉSZ Aréna.
Játékvezetők: Kaszala Mihály, Andrásy Balázs, Márkus András.

ASTRA: Varga Luca – Szabó Boglárka, Gál Tímea, Dikanová Dominika, Godvár Katalin.
Cserék: Zimányi Kovács Anikó, Staar Gabriella, Király Bianka, Szabó Ildikó. Vezetőedző: Dombó János.

Árkád ETO: Bocsárdi Eszter – Jakab Réka, Szórádi Nikolett, Vígh Renáta, Csuti Melinda.
Cserék: András Franciska, Süle Dóra, Öreg Cintia Mónika, Sister Amanda, Mészár Krisztina.
Vezetőedző: Molnár Attila.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (12.), Dikanová Dominika (19., 22.), Godvár Katalin (40.) illetve Öreg Cintia Mónika (35.), Németh Loretta (35.)

Közel két azonos képességű csapat találkozott, akik ezt a szezont nem a legfényesebben kezdték.
Kiegyenlített játék, nagy küzdelem alakult ki, mindkét fél előtt voltak lehetőségek, de kimaradtak a helyzetek, a kapusok parádésan őrizték hálójukat.
Az Astra többet kezdeményezett, a 12. percben megszerezték a vezetést, Szabó Boglárka szabadrúgása a kapu jobb oldalába vágódott, 1-0.
Rövid időn belül nagy lehetősége volt a vendéglátóknak, de Szabó Boglárka büntetőjét Bocsárdi Eszter kiütötte, a kipattanót Godvár Katalin elhibázta. Tovább rohamoztak a hazaiak, szünet előtt növelték előnyüket, Dikanová labdát szerzett, és nyugodtan helyezett a hálóba, 2-0.

A második játékrészt jobban kezdte a hazai csapat, a 22. percben ismét gólt szereztek, Godvár átadását Dikanová váltotta gólra, 3-0.
A hazaiakat megnyugtatta a biztos vezetés, de a vendégek nem adták fel. A második félidőben, más szerkezetben játszottak és igyekeztek hibára kényszeríteni a hazaiakat. A 35. percben zárkóztak is, hiszen egy percen belül két gólt szereztek, Öreg Cintia és Németh Loretta használta ki a hazaiak védekezési hibáit, és az eredményjelző 3-2-t mutatott. Nagyon hajtottak a vendégek, közel álltak a pontszerzéshez.
A mérkőzés utolsó perce végleg lezárta a küzdelmet a két fél között, Dikanová Dominika éles lapos beadását Godvár Katalin helyezte a kapuba, 4-2.

Látványos, izgalmas, nagy taktikai csatát hozott a két jó csapat találkozója. A címvédő végig kézben tartotta a játék irányítását – kivéve az egy perces rövidzárlatot – összességében megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Nyilatkozatok:
Dombó János, Astra vezetőedző: Végig kézben tartottuk a játék irányítását, egy rövid kihagyás kivételével, amikor két gólt is szerzett az ETO. Az történt a pályán amit elterveztünk. Sok helyzet volt mindkét oldalon, reális, igazságos eredmény született. Megvan az első győzelmünk, az új játékosok kezdenek beépülni. Jó úton haladunk, egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Varga Luca remekül védett, élt a lehetőséggel.

Dikanová Dominika – a meccs embere: Kettő gólt szereztem, és adtam egy gólpasszt. Örülök, hogy végre sikerült nyerni, ez jót tett a csapatnak. Igyekeztünk kijavítani eddigi hibáinkat, úgy érzem ez ma sikeres volt.

Molnár Attila, ETO vezetőedző: Nem az eredmény volt számunkra az elsődleges, márciustól válik fontossá a győzelem a rájátszásban. Az építkezés elején járunk, új játékosokat kell beépíteni a csapatba. Pozitívan látom a mérkőzést, több taktikai elem is visszaköszönt a pályán. Közel álltunk a pontszerzéshez.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.