Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Július 23. 16:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Többrendbeli lopás és pénzmosás miatt folytattak nyomozást a Jánoshalmi Rendőrőrsön két nővel és hét férfival szemben.

Betörésről tett bejelentést a rendőrségre 2021 februárjában egy mélykúti férfi. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy még év elején mehetett be hozzá az elkövető, amíg ő külföldön tartózkodott. Hazajövetelekor meglepetten látta, hogy a bejárati ajtaját a távollétében felfeszítették. Az áldozat azonnal ellenőrizte a lakásában lévő értékeket, ekkor szembesült azzal, hogy kilopták a házból a tv-t és a mosógépet – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt, akiről idő közben kiderült, hogy másik kilenc – hasonló jellegű – bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A 27 éves férfinak azokban az esetben társa is volt a betöréseknél. A tolvajok nem válogattak, egy-egy helyről mindent elvittek, amit csak találtak: egyebek között Hollóházi porcelánkészletet, szerszámokat, segédmotort, de olyan is volt, hogy az ereszcsatornát lopták le a házról. A feltételezett elkövetők nem csak betörésre „szakosodtak”: áramlopásért is felelniük kell.

A nyomozók végül a lopott holmik egy részéhez is eljutottak. Azokat lefoglalásuk után visszaadták jogos tulajdonosaiknak.

A bűnbanda 27 éves és 21 éves tagját lopás vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozása. A banda másik 7 tagját gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhettek. Közülük egy 34 éves és 40 éves férfinak pénzmosás bűntette miatt is felelnie kell.
Az ügy vizsgálatát befejezték a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.