Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2020. Február 13. 19:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Romantikus délutáni találkozót tartottak a nyugdíjas klub tagjai

Romantikus délutáni találkozót tartottak a nyugdíjas klub tagjai

A Házasság hete programsorozathoz kapcsolódóan február 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban romantikus délutáni összejövetelt tartottak a nyugdíjas klubok tagjai.

A házasság hete rendezvénysorozatot minden év februárjában tartják, felhívva ezzel a figyelmet a házasság fontosságára. A kezdeményezés 1996-ban indult útjára az Egyesült Királyságban, majd Magyarországont is meghódította a program. 2008-tól minden évben megrendezik civil szervezetek és keresztény egyházak együttműködésével, számos település és közösség részvételével. A mozgalom célja, hogy megismertesse az emberekkel azokat a hagyományos értékeket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot, ami az egész társadalom számára is előnyös, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek és a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek mondta el Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató a rendezvény nyitányaként.

A délután folyamán a nyugdíjas klub tagjai számos szépirodalmi művet, verset, prózát adtak elő, melyek mind-mind a szerelemről, szeretetről, párkapcsolatról szóltak.

Előadásaikért cserébe romantikus idézetekkel tarkított könyvjelzőket és pici csokoládé szívecskéket vihettek haza.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 20:18, vasárnap | Helyi

Hétfőtől azokra is gondolnak, akik tornázni szeretnének a TV előtt

Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján.

2020. Április 05. 20:12, vasárnap | Helyi

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

2020. Április 05. 12:27, vasárnap | Helyi

Önállóbbak a segítő munkára képzett kutyák

A legtöbb kutya feladathelyzetben nem a feladat megoldásával foglalkozik, hanem a gazdájára nézeget, mintha segítséget várna tőle.

2020. Április 05. 09:54, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

2020. április 5. - Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja