Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Október 06. 05:29, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Rozália néni 102 éves lett

Rozália néni 102 éves lett

Városunk egyik legidősebb polgárát, a 102. éves Csányi Kálmánnét köszöntötte születésnapja alkalmából október 5-én Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző, Gálig Erzsébet, valamint család, a Nádasdy utcai otthon

Városunk egyik legidősebb polgárát, a 102. éves Csányi Kálmánnét köszöntötte születésnapja alkalmából október 5-én Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző, Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény igazgatója, valamint család, a Nádasdy utcai otthon dolgozói. Rozália néni a virágcsokrokat, ajándékokat kapott, de a születésnapi ebéd sem maradhatott el.


Csányi Kálmánné Rózsika néni Pálmonostorán született 1912. október 5-én. Szülei gazdálkodásból teremtették meg a megélhetés feltételeit, míg nem az édesapa 1914-ben életét vesztette a háborúban. Rózsika néni ekkor 2 éves volt. Édesanyja mindent megtett, hogy gyermekeit tisztességben felnevelje, nyugodt lélekkel engedje útjára őket. Rózsika néni 4 elemi és két ismétlő osztályt végzett, 1939-ben kötött házasságot. Férje a vasútnál pályamunkásként dolgozott, ő maga pedig a háztartást vezette. Házasságukból egy fiú és egy leánygyermek született. Amikor férjét elvesztette, gyermekek is saját életüket építették, vidéken éltek és dolgoztak. Így Rózsika néni megromlott egészségi állapota miatt nem látott más lehetőséget, mint azt, hogy idősek otthonába kérje elhelyezését. Elmondása szerint jól érzi magát az intézményben, sokat jelent számára, hogy szerettei rendszeresen látogatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.