Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Szeptember 17. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Komlómédia

Sasokat vet be drónok ellen a holland rendőrség

Sasokat vet be drónok ellen a holland rendőrség

Nem engedélyezett területek fölé berepülő drónok ellen sasokat készül bevetni a holland rendőrség - közölte Dennis Janus rendőrségi szóvivő hétfőn.

Tájékoztatása szerint a nagyragadozókat akkor vetik majd be, ha egy drón nem engedélyezett terület fölé, azaz egy repülőtérhez közel, vagy például egy magas rangú állami delegáció konvojához túl közel merészkedik.

A modern eszközök ellen a világon elsőként alkalmazott elhárítási módot az ország déli részén található Ossendrecht városának rendőr akadémiáján mutatták be, sikerrel.

Az állatvédők aggodalmára adott válaszában Dennis Janus elmondta, a 2015 óta tartó kiképzés alatt egyetlen madárnak sem esett bántódása, ugyanakkor minden repülő célpontot sikerült elfogni. Beszámolt arról is, hogy kutatásaikat folytatják modernebb eszközök kifejlesztése érdekében, de a sasoknál egyelőre nem bizonyult hatásosabbnak egyetlen kísérlet sem.

A rendőrség eddig "kölcsönzött sasokkal" dolgozott, de nemrégiben saját madárállományt is létrehozott. A most öt hónapos sasok és a velük együtt dolgozó rendőrök kiképzése folyik, éles bevetésükre jövő év nyarán kerülhet sor - mondta.

A lakosság körében egyre népszerűbb drónok világméretű elterjedése és a sikeres kísérletek miatt több ország, többek között Németország és Franciaország is érdeklődik a holland megoldás iránt - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.