Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Január 11. 12:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Hírhatár

Se só, se cukor: több a moslék

Se só, se cukor: több a moslék

Januártól a bölcsődei étkezés naponta 360, az óvodai 361, az általános iskolai 441, a középiskolai 480 forintba kerül tízóraival, ebéddel és uzsonnával. Ami nem lenne baj, ha elégedettek lennének.

Januártól a bölcsődei étkezés naponta 360, az óvodai 361, az általános iskolai 441, a középiskolai 480 forintba kerül tízóraival, ebéddel és uzsonnával. Ez havonta 8-10 ezer forintos kiadást jelent a családoknak. Ami nem lenne baj, ha elégedettek lennének. Csakhogy nem azok. A legtöbben most arra panaszkodnak, hogy a téli szünet után eltűnt a só az ételekből.

– Iskoláskorú fiam arra kért, hogy ne kelljen ezt az ételt megennie, mert annyira ehetetlen. Kitalálta, hogy tanítsam meg főzni, ha nekem nincs időm mindennap meleg ételt készíteni, mert inkább készít magának ebédet- mondta a délmagyar.hu-nak az egyik szülő.

– Rakott zöldséget kaptak a gyerekek a bölcsődében. A lányom korábban mindig repetázott az ételekből, most viszont sem ő, sem a többiek nem ették meg, annyira íztelen volt – panaszkodott Ágnes. Pedig éppen a legkisebbek menüjére volt eddig a legkevesebb panasz. Napok óta viszont annak nagy része is a moslékban köt ki – a váltás óta nem eszik meg még a jó étkű gyerekek sem.


Csínján kell bánni a cukorral – az etalonnak számító „menzatea" például így már ihatatlanná vált. A sózással még nagyobb bajok vannak. A törvény iskolások esetében a napi sómennyiséget 3,5–6,6 gramm között szabja meg, bölcsődések és óvodások számára azonban a három étkezésre összesen 2 gramm sót engedélyez. Csakhogy ennek fele mindig benne van már a tízóraira és az uzsonnára kínált péksüteményekben, felvágottakban, tehát a főtt ételben kellett leszorítani a sómennyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.