Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Március 15. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Segítséget kapnak a magyar cukorbetegek

Segítséget kapnak a magyar cukorbetegek

Ezentúl Magyarországon is elérhető az okostelefonos alkalmazással működő Guardian Connect folyamatos glükózmonitorozó rendszer, amely azon cukorbetegek mindennapjait könnyíti meg,

akik naponta több alkalommal inzulininjekciót használnak - jelentette be a Medtronic Hungária Kft.

A konstrukció apró szenzora a szubkután (bőr alatti) cukorszinteket méri 5 percenként (nagyjából naponta 288-szor), és ezeket az adatokat az okostelefon alkalmazásba küldi, hogy a cukorbeteg könnyedén ellenőrizhesse azokat.

A rendszer előnye, hogy valós idejű információkkal szolgál használójának aktuális cukorértékéről, ami óriási biztonságérzet ad, hiszen így elkerülhetőek a váratlan rosszullétek. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a cukorbeteg hozzáférést biztosítson és cukoradatait megossza hozzátartozóival és az orvosával is. Ez a szintű kontroll pedig nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a diabétesz hosszú távú szövődményeinek kockázata is jelentősen csökkenjen a technológiát használó diabéteszesnél.

Kapcsolat a kezelőorvossal
Az inzulininjekciót használók naponta több alkalommal valós idejű betekintést kapnak a szenzor segítségével glükózadataikba közvetlenül az okostelefonjukon. Személyre szabható értesítéseket kaphatnak, ha glükózszintjük az előre beállított szintek fölé vagy alá megy.

Ez a rendszer az első és egyetlen mobil folyamatos glükózmonitorozó rendszer (CGM) személyre szabható SMS értesítésekkel, mellyel a kezeléssel megbízott személyek riasztást kapnak a túl magas vagy alacsony glükózértékekről bármilyen csatlakoztatott mobilkészülékükön. A rendszer naponta automatikusan feltölti az adatokat a CareLink terápiakezelő adatbázisba, melynek köszönhetően mind a cukorbeteg, mind kezelő orvosa mentesül a napi adatfeltöltés terhe alól. A szoftver pedig az adatokból könnyen értelmezhető jelentéseket készít a kezelés optimalizálásához.

Hamarosan Androidon is
A rendszert a Magyarországon elsőként kipróbáló 1-es típusú cukorbetegek is pozitívan értékelték. Ők összességében a biztonságot emelték ki elsődleges szempontként például az éjszakai folyamatos monitorozás és a beépített jelzőrendszernek köszönhetően. Az okostelefonos alkalmazás egyelőre iOS mobiltelefonokon érhető el. A fejlesztők jelenleg dolgoznak az androidos verzión.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.