Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Március 20. 20:23, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Sokan éltek az ingyenes szűrés lehetőségével

Sokan éltek az ingyenes szűrés lehetőségével

Idén is megrendezte „Egészségnapját” a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel karöltve március 18-án (szombaton)

A véradással, ingyenes szűrési lehetőségekkel, számos mozgásformát bemutató, érdekes előadásokkal, táncbemutatókkal és kézműves vásárral is színesített programra 9-17 óra között lehetett ellátogatni a Móra Ferenc Művelődési Központba.

Délelőtt Fricska Irén jógaoktató a hatha jógával, Sebők-Vakulya Gizella jógaoktató pedig a gerincjógával ismertette meg az érdeklődőket.
Emellett lehetőség nyílt véradásra, állapotfelmérésre, tüdőszűrésre, vércukorszint- és vérnyomás mérésre, látásélesség-vizsgálatra, sőt az Egészséges Félegyházáért Egyesület képviselői még testtömegindex-számítást is végeztek.

A demonstrációs eszközök segítségével tartott bemutatók jó lehetőséget adtak arra, hogy bárki elsajátítsa a here és a mell önvizsgálatának fogásait, az újraélesztést egy felnőttnél, illetve gyermek esetében. Ezúttal is ki lehetett próbálni a részegséget, illetve droghasználatot imitáló szemüveget, mellyel tökéletesen átélhette bárki a tudatmódosító szerek fogyasztásának hatásait.

A prevenciós célú foglalkozásokon résztvevők hasznos tanácsokat kaptak az egészséges életmód kialakításához, hangsúlyozták, hogy miért fontos a rendszeres fogápolás, a dohányzás mellőzése, az elhízás elkerülése, az alkoholos italok mértékletes fogyasztása, valamint arra is felhívták a figyelmet, hogy nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás, a friss gyümölcsök, zöldségek, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok megfelelő arányú fogyasztása.

Kürtösi Zoltán csontkovács előadásán számos mozgásszerveinkkel kapcsolatos érdekesség hangzott el, emellett a fizikai érterápiás készülék működésével is megismerkedhettek az érdeklődők.

A délutáni bemutatók sorát Pap Tünde kezdte el, aki kismamáknak tartott fitnesz foglalkozást, melyen a babahordozóban részt vehetett kisgyermekük is. Ezután a Piramis-Dance – Victoria Fitness SE bemutató foglalkozása következett, majd Fliszárné Mihály Dóra edző, az EFI munkatársa a pilatessel ismertette meg az érdeklődőket.

A rendezvény ideje alatt a folyosókon felállított standokon bárki vásárolhatott a különböző kézműves termékekből, melyek mind-mind az egészséges életre vágyóknak adtak egy kis pluszt. A rendezvény így vált teljessé, hiszen az érdeklődők mindent megtudhattak, kipróbálhattak, sőt meg kóstolhattak is a testi-lelki egészségünk elérése és megtartása érdekében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

2023. Június 09. 10:02, péntek | Helyi

Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága

2023. június 4-én, Szegváron került megrendezésre az I. Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága a kyokushin karate knoch down szabályrendszerében.

2023. Június 08. 20:33, csütörtök | Helyi

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

A napokban ünnepelte 95. születésnapját Lajos István.

2023. Június 08. 17:33, csütörtök | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. június 11., vasárnap.