Hírek
2011. December 29. 15:03, csütörtök |
Belföld
Forrás: mno.hu/MTI
Összefüggés van a vörös hús és a veserák között?
Közel 500 ezer ember bevonásával készült tanulmányukban amerikai kutatók úgy találták, hogy a sok vörös húst fogyasztó embereknél nagyobb bizonyos típusú veserákok kialakulásának kockázata.
Az elfogyasztott vörös hús mennyiségét tekintve a felső ötödbe került emberek körében 19 százalékkal gyakoribb volt a veserák, mint a legalsó ötödben. Összefüggést találtak az elemzésben a grillezett és olajban sült húsokkal megevett kémiai anyagok mennyisége és a veserák között is.
Carrie Daniel kutatásvezető, az amerikai Nemzeti Rákintézet munkatársa hangsúlyozta, hogy megállapításaik újra alátámasztják azokat a rákmegelőzést szolgáló étkezési tanácsokat, melyek a vörös húsokra és a húsok elkészítési módjára vonatkoztak. A mostani tanulmányban közel 500 ezer, 50 évnél idősebb amerikai egészségét követték nyomon átlagosan kilenc éven át. Ez alatt 1800 embernél diagnosztizáltak veserákot. Napi átlagban 57-85 gramm vörös húst ettek a vizsgálatban résztvevő férfiak, míg a nők ennél jóval kevesebbet, 28-57 grammot.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld
Hajóbaleset Verőcénél
A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói
2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld
Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket
Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon
2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően
A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.