Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Április 01. 12:55, szerda | Életmód
Forrás: Szabad Föld

Szabad a lakoma

Szabad a lakoma

Kávé és szalonnás tojás reggelire? A legbűnösebb élvezet. De csak volt....

Kávé és szalonnás tojás reggelire? A legbűnösebb élvezet. De csak volt. Úgy tűnik, változik a tudományos álláspont a koleszterin és a kávéfogyasztás kérdésében – amerikai kutatók új táplálkozási ajánlásokat fogalmaztak meg.

Az egészséges táplálkozás fő pillérei nem változtak, továbbra is a sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes őrlésű gabonából készült pékárut ajánlják. Jó hír a kávéivóknak, hogy a feketét levették az ártalmas élvezeti cikkek listájáról: napi 4-6 csészényi bátran elfogyasztható. Bizonyítékokat találtak ugyanis arra, hogy csökkenti a 2-es típusú diabétesz, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A másik újdonság: a szakemberek szerint nincs kapcsolat a táplálkozás során magunkhoz vett koleszterin és a szívbetegségek között. Tehát a tojás és a magasabb zsírtartalmú ételek egyáltalán nem olyan ártalmasak, mint ahogyan eddig gondolták.

A hangsúly a mértéktartó, ám változatos, sokoldalú táplálkozáson van, amiből nem kell kihagyni egyetlen táplálékcsoportot sem. A sófogyasztás radikális csökkentését sem javasolják már – kivéve azoknak, akik rengeteg erősen sózott nassolnivalót rágcsálnak. A 155 millió elhízott amerikai között elég sokan követik el ezt a hibát. Az egészséges étrendhez hozzátartozik a mérsékelt sózás is. Az a fontos figyelmeztetés azonban továbbra is érvényes, hogy a cukrok, az édességek, a cukrozott üdítők és a fehérlisztből készült termékek fogyasztásának csökkentésével nagyon sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Tehát kakaós csiga helyett szalonnás rántotta – nem is olyan rossz csere…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: