Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 25. 13:55, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Számítógépeket ajándékoztak a bugaci rászoruló gyermekeknek

Számítógépeket ajándékoztak a bugaci rászoruló gyermekeknek

A tanyás területeken előfordul, hogy a családoknak nincs megfelelő informatikai eszközük, vagy internet hozzáférésük

– hangsúlyozta Szabó László polgármester, majd hozzátette, hogy a nehézségek ellenére minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy minden bugaci iskolás be tudjon kapcsolódni a digitális oktatásba. A polgármester azt is elmondta, hogy nem csak számítógépekből van hiány, hanem az internethozzáférés is problémát jelent sok családban. Ennek okán a bugaci önkormányzat az általuk ajándékozott gépekhez mikrohullámú internet elérést is biztosít, ugyanakkor reméli, hogy a mobil szolgáltatók gyorsan tudnak lépni és kedvezményes mobilinternet csomagokkal tudják segíteni az otthon tanulókat.

A hétvégén a Kiskunok Vidékéért egyesülettel együttműködve 8 számítógépet sikerült kiosztani Bugac rászoruló tanulói között, amelyeket magánszemélyek és vállalkozások ajánlottak fel. A polgármester elmondása szerint folyamatosan folyik a felmérés, arra vonatkozóan, hogy kinek van szüksége számítógépre, internethozzáférésre. A településen körülbelül 200 gyermek jár iskolába, eddig 10 százalékuk jelezte az iskola és a település vezetősége felé azt, hogy a digitális oktatásra való átállás eszközeinek beszerzéséhez segítségre van szükségük.

Címkék: Bugac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).