Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Szeptember 02. 07:14, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Szarvasbőgés miatt erdőlátogatási korlátozás lépett életbe több erdőben

Szarvasbőgés miatt erdőlátogatási korlátozás lépett életbe több erdőben

Korlátozza az erdőterületek látogatását a Mecsekben és a Zselicben a területeket kezelő Mecsekerdő Zrt. szeptember 1-től egy hónapon át, a szarvasbőgés időszakában - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A Mecsekerdő tájékoztatása szerint a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lépett életbe vasárnap a korlátozás.

Azt kérik a látogatóktól, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken.
A korlátozás - tették hozzá - főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre.

Ebben a hónapban a napnyugtától napkeltéig tartó időszakban a Mecsekerdő Zrt. csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja. Felhívták a figyelmet a társaság két éjszakai túrájára, ahol esélyük lehet a résztevőknek megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot.

A korlátozásról és a túrákról további információk olvashatóak a www.mecsekerdo.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el