Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2017. Június 11. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Szeletelj helyesen!

Szeletelj helyesen!

3 zöldség + 3 tipp!

Legyünk hobbi-szakácsok, a konyhát csak muszájból megkörnyékezők, esetleg profi „fakanálforgatók”, minden nap tanulhatunk valami újat. Megismerhetünk egy újabb fajta zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, titkos összetevőt, és jó néhány házi praktikát is. Mondjuk ezeket itt!

Hagymát, gombát, paradicsomot szelni a napi, konyhai rutin része. Nem kell hozzá különösebb tehetség… gondoltuk eddig! Vagyis, tehetség tényleg nem kell, ám néhány apró tanács jól jön, hogy helyesen szeljük ezeket a zöldségeket. Merthogy eddig lehet, hogy nem jól tettük? Megeshet!

Így szeld fel egyszerűen…
... a paprikát
Hogy a paprika felszeléséről is lehet újat tanulni? De lehet ám! Mert hiába vagyunk öreg rókák a konyhában, a zöldség magjait elég nehézkesen tudjuk csak eltávolítani. Ehhez jól jön egy apró trükk! Egyszerűen vágd le a zöldség alját, és egy határozott mozdulattal nyomd ki a paprika magházát felülről lefelé a zöldség belsejéből. Ezután vágd be az egyik oldalt, és szépen „görgesd ki”, majd szeld csíkokra, kockákra, ahogy Neked jó.

... koktélparadicsomot
Szeretnéd szép egyformára szelni ezeket az apró paradicsomokat? Van egy trükkünk hozzá! Tedd az „apróságokat” két tányér közé. A felső tányért kissé nyomd rá a zöldségekre, hogy azok fixen álljanak. Most a két tányér között benyúlva, egy késsel vágd ketté a paradicsomokat. Így egyszerre többet is félbe tudsz vágni, és egyforma szeletkéket kapsz majd.

... a gombát
Neked is gondot okoz szép, egyforma szeletekre szelni a gombát? Ne aggódj, sokszor még a legrutinosabbaknak sem sikerül! De szerencsére van megoldás! Arra ügyelj, hogy tisztításkor ne vágd le a gomba szárát teljesen, csak 1-2 mm-t. Aztán ha megpucoltad a megfelelő mennyiségű „fejeket”, elő a tojásszelővel! Igen azzal!:-) Csak tedd szépen a „gombakobakokat” a szelő alá, és már készen is vannak a szép, egyenletes szeletkék.

Címkék: szeletelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 08:28, vasárnap | Helyi

A Duna hullámterében erdőlátogatási tilalmat vezettek be

A Duna áradása miatt a Gemenc Zrt. erdőlátogatási tilalmat rendel el a közvetlen életveszély elhárítása érdekében.

2024. Június 16. 08:26, vasárnap | Helyi

Egyhetes országos ellenőrzést tart a rendőrség a utakon

Jövő hétfőtől egyhetes országos akciót tart a rendőrség az utakon, amelynek célja az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyek kiszűrése

2024. Június 16. 08:23, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. június 16. - ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

2024. Június 16. 08:22, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. június 16. - ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP