Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 12. 15:27, csütörtök | Helyi
Forrás: HVG

Széll Tamás megnyerte a Bocuse d\'Ort

Széll Tamás megnyerte a Bocuse d\'Ort

A magyar versenyző és csapata megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d\'Or Budapesten rendezett európai döntőjét.

A verseny második helyen a norvég csapat, harmadikon a svédek végeztek. De a világdöntőbe jutott még Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország is. A legjobb halételért járó különdíjat az izlandi, a legjobb húsételért járó különdíjat a francia csapat vihette haza. A legjobb commis-nak járó díjat a svéd séf segítője kapta.

A budapesti Európa-döntőn húsz csapat versenyzett, közülük tízen kedden már elkészítették versenyfogásaikat: egy haltányért dunai kecsege és kaviárjának felhasználásával, illetve egy vadtálat magyar gímszarvas borjúból.

A budapesti Onyx étterem séfje, Széll Tamás (valamint segítői: Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány) lelkes magyar szurkolói csapat buzdítása mellett készítette el és tálalta fel szerda délután a mesterművét.

Az esemény néha már inkább sportversenyre emlékeztetett a szurkolók ujjongása, zászlólengetése miatt. Többször felhangzott a "Ria-Ria-Hungária" - biztatás. Az érem átvétele után pedig felhangzott a magyar Himnusz.

A verseny zökkenőmentes lebonyolításához csatasorba álltak a legjobb séfjeink, de a szurkolók között is ott volt a magyar gasztronómia színe-java. Persze, hogy szép számmal akadtak mások is. Például a Gundel-leszármazott Frenreisz Károly, Borbás Marcsi Gasztroangyal, vagy éppen Lakatos Márk, aki a napokban nyitotta meg üzletét a Belvárosi Piacon.

S tudósítónk látta többek között a házigazda Budapest humán főpolgármester-helyettesét, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát, Tiborcz Istvánt (Orbán Viktor vejét, és más politikus feleséget, Orbán Ráhelt is megpillantották Schmitt Pállal beszélgetve). Az eredményhirdetésen Seszták Miklós fejlesztési miniszter tolmácsolta Orbán Viktor üdvözletét .

Széll Tamás alkotása

A Michelin-csillagos Onyx étterem sous chefje a 2013-as lyoni világdöntőben szerzett 10. helyezésével már új fejezetet nyitott a hazai gasztronómia történetében. Ő volt az első magyar, aki eljutott a Bocuse d'Or legmagasabb megmérettetésére, és mindjárt a mezőny első felében végzett.

A kontinentális döntőn Széll a 8-as bokszban állt rajthoz. 9.40-kor kezdte a versenyt, és időben, 14.40-kor tálalta a halas fogást és 15.15-kor a húsételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: