Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2022. Január 14. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra még az előző ciklusban nyújtották be Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása címmel azt a pályázatot, aminek megvalósulása hamarosan megkezdődik Lakiteleken.

A pályázat fő célja egy ökoturisztikai fogadóközpont megépítése. A külsőségeiben tájba illő épület funkcióját tekintve elsősorban az ökoturizmushoz kapcsolódik majd. Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat. A Kiskunsági Nemzeti Parkkal szorosabbra fűzve az együttműködést szeretnének az oktatási intézmények számára is vonzó, informatív és szórakoztató programokat kínálni, interaktív módszerekkel fokozva a tanulás élményét. A létesítményben a turisták a helyi és térségi látványosságokról is információhoz juthatnak majd, miközben a kerékpárosok számára egy minimális szervizpontot is kialakítanának a helyszínen. Az épületben található termet rendezvények szervezésére szeretnék hasznosítani, de akár családi, baráti összejöveteleknek is helyszínt adhat. Az épületben kap majd helyet az új nyilvános WC is, női és férfi WC-k és akadálymentesített mosdó kialakításával.

Az épületen túlmenően – amennyiben a költségkeret ezt lehetővé teszi – a Holtág partrendezését, a zöldfelület és az utcabútorok megújítását, élményelemek kialakítását, a Tassi-éren átívelő híd felújítását, valamint új stég és csónakleeresztő építését is tervezik a projekt keretében. A kivitelezés befejezésének tervezett napja 2022. szeptember 30.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 29. 09:10, szombat | Helyi

A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése

2021. júliusában indult el a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt.

2022. Január 28. 16:55, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2022. Január 28. 16:41, péntek | Helyi

Moziünnep a félegyházi moziban

Kiskunfélegyházán a Petőfi Moziban 2022. január 27-től február 2-ig minden filmet egységesen 790 Ft-ért nézhetnek meg.

2022. Január 28. 10:15, péntek | Helyi

Erős, viharos erejű szél várható

Az előrejelzés alapján igen erős, viharos erejű szél várható az ország több pontján.