Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 14. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra még az előző ciklusban nyújtották be Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása címmel azt a pályázatot, aminek megvalósulása hamarosan megkezdődik Lakiteleken.

A pályázat fő célja egy ökoturisztikai fogadóközpont megépítése. A külsőségeiben tájba illő épület funkcióját tekintve elsősorban az ökoturizmushoz kapcsolódik majd. Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat. A Kiskunsági Nemzeti Parkkal szorosabbra fűzve az együttműködést szeretnének az oktatási intézmények számára is vonzó, informatív és szórakoztató programokat kínálni, interaktív módszerekkel fokozva a tanulás élményét. A létesítményben a turisták a helyi és térségi látványosságokról is információhoz juthatnak majd, miközben a kerékpárosok számára egy minimális szervizpontot is kialakítanának a helyszínen. Az épületben található termet rendezvények szervezésére szeretnék hasznosítani, de akár családi, baráti összejöveteleknek is helyszínt adhat. Az épületben kap majd helyet az új nyilvános WC is, női és férfi WC-k és akadálymentesített mosdó kialakításával.

Az épületen túlmenően – amennyiben a költségkeret ezt lehetővé teszi – a Holtág partrendezését, a zöldfelület és az utcabútorok megújítását, élményelemek kialakítását, a Tassi-éren átívelő híd felújítását, valamint új stég és csónakleeresztő építését is tervezik a projekt keretében. A kivitelezés befejezésének tervezett napja 2022. szeptember 30.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.