Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 15. 11:16, vasárnap | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

Szépült a bugaci idősek klubjának udvara

Szépült a bugaci idősek klubjának udvara

Bugacon önkéntes diákok bűnmegelőzési program keretében virágokat ültettek a helyi idősek klubjának udvarán.

A bűnmegelőzési program keretében megvalósult virágültetési akció célja az volt, hogy csökkentsék a helyi iskolások veszélyeztetettségét. A gyerekek önismeretét és felelősségérzetét, valamint stresszkezelését, együttműködési készségét különböző programokkal igyekeznek fejleszteni, hogy soha ne váljanak bűncselekmények áldozatává

A virágültetési akciót szemétgyűjtés előzte meg, mellyel a falu központját varázsolták szebbé a gyerekek. A szemétszedés nemcsak a környezettudatos szemlélet kialakításában segít, hanem kiváló közösségépítő is. A közösséghez tartozás ugyanis elősegíti a rendezett életvitel kialakítását, a társadalmi beilleszkedés folyamatát, valamint fontos szerepet tölt be a jogok és kötelezettségek összhangjának tudatosításában. A bűnmegelőzési program balatoni táborozással zárul, ahol odafigyelnek arra is, hogy a táborban olyan gyerekek vegyenek részt, akik még soha nem jártak a Balatonnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.