Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. November 18. 11:35, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Szerdától fizetős a megyei kórház melletti új parkoló

Szerdától fizetős a megyei kórház melletti új parkoló

Sajnos ez minket félegyháziakat is érint...

Szerdától fizetős lesz a kecskeméti megyei kórház nyáron átadott új, 75 férőhelyes parkolója a Csabay Géza körúton. Az első 60 perc díjtalan, majd minden megkezdett óra 200 forintba kerül.

Mint arról korábban már beszámolt a BAON, júliusban nyílt meg a megyei kórház Nyíri úti tömbjénél, a mentőállomás mellett (a Csabay Géza körúton) egy új, 75 férőhelyes parkoló, az utóbbi időben egyre égetőbb parkolási gondokat enyhítendő. Eddig az autósok díjfizetés nélkül használhatták a területet, de kedden a kórház arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a kamerával megfigyelt, naponta 0-24 nyitva tartó, fizetőautomatával felszerelt parkolót november 15-től díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni.

– Díjszabása lényegesen kedvezőbb lesz, mint a kórház területén jelenleg is érvényes tarifarendszer. Az új parkolóban az első 60 perc díjtalan, majd minden megkezdett óra 200 forintba kerül – áll a közleményben (a bentiben csak az első félóra ingyenes, utána már igen drága, megkezdett óránként 1000 forint a parkolás). A sorompókkal ellátott új parkoló használati rendjéről részletes tájékoztató igazítja el az oda behajtó gépjárműtulajdonosokat.

A kórház hangsúlyozza: a parkolóból kevesebb, mint 400 métert kell megtenni a rendelőintézet bejáratáig, mely alig valamivel több, mintha valaki a Benkó Zoltán Szabadidőközpont parkolójában hagyná járművét (ezt vélhetően azért emelték ki, mert sokan panaszkodtak arra, hogy az új parkoló messze van a kórháztól).
Nyáron legtöbbször üresen tátongott, de tapasztalataink szerint egyre inkább felfedezik a betegek és a látogatók az új placcot. Maximális kihasználtságról azért egyelőre nem lehet beszélni.

Enyhülhetnek a régi gondok

A kecskeméti megyei kórház körüli parkolási problémák a helyiek és az intézménybe érkezők előtt is régóta jól ismertek, mi is rendszeresen foglalkoztunk a témával. A problémák egyrészt abból is adódnak, hogy az elmúlt években igencsak megnövekedett az intézmény ellátási területe, ráadásul az Izsáki úti tömb megszűnésével az itteni osztályok többsége is a Nyíri útra költözött, így a rengeteg beteg érkezik. Mégis, annak ellenére nincs elégséges számú parkolóhely a kórháznál, hogy az intézmény fejlesztései során az ingatlanon belül minden esetben kiépített annyit, amennyit a jogszabályok előírnak.
Korábban az is nehezítette a páciensek, látogatók dolgát, hogy esős időben a szabadidőközpont felőli parkoló nagy része víz alá került, így itt csak bajosan (esetleg gumicsizmát bekészítve) lehetett megállni. Mostanra a Bácsvíz megoldotta itt a csapadékvíz-elvezetését.

Az is biztos, hogy sokan közvetlenül a főbejárat mellett szeretnének megállni, noha az intézmény területén belül azért általában lehetne találni szabad placcot. Igaz, ez csak az első félóráig ingyenes, utána már igen drága, megkezdett óránként 1000 forint. Egyébként a kórház belső területén való parkolásért még a dolgozóknak is meg kell váltaniuk egy pár ezer forintos éves bérletet. Mint azt Svébis Mihály korábban lapunknak elmagyarázta: a fizetős rendszer nem véletlen, hiszen máskülönben előfordulhatna, hogy egyesek napokra-hetekre a kórházon belül hagyják autójukat, mint arra volt is már példa.

A Nyíri úti társasházak lakói is sokat bosszankodnak amiatt, hogy a kórházba érkezők autói elfoglalják a házak melletti parkolókat. A helyzet egyre inkább tarthatatlan lett, tavaly év végén aztán illegális parkolóvá alakult át a Nyíri út kórház felőli oldalán húzódó gyalogos-és kerékpárút két oldala, a fű itt teljesen kikopott. Mára ezt a részt lezárták az autók elől.

(Fotók és forrás: BAON.HU)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.