Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Augusztus 13. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerető család, barátok és lakótársak veszik körül Marika nénit

Szerető család, barátok és lakótársak veszik körül Marika nénit

Vakulya Lászlóné szül. Dóczi Mária 90. születésnapját ünnepelte augusztus 12-én a kiskunfélegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben lakótársai, baráti és családi körében.

A szépkorú Marika nénit városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, az intézmény nevében pedig Gálig Erzsébet igazgatónő köszöntötte.

A jeles eseményt Marika néni szobatársai énekes-verses előadásukkal tették feledhetetlenné.

Marika néni 1929. augusztus 10-én Kecskeméten látta meg a napvilágot szülei első gyermekeként. Családja egy Kömpöci tanyán élt, ahol édesapja mezőgazdasággal foglalkozott. Édesanyja háztartásbeli volt és segített a mezőgazdasági munkákban is.

Marika néninek egy testvére született, de sajnos ő csecsemő korában egy betegség következtében elhunyt. Marika néni szülei sajnos nem tudták feldolgozni a veszteséget, így kapcsolatuk megromlott és elváltak.
Édesanyja később újra férjhez ment, Marika néni nevelő apukája 6 gyermeket hozott a családba. Ekkoriban Kecskemét egyik külterületi tanyáján éltek és gazdálkodással foglalkoztak.

Marika nénit 13-14 éves kora körül gazdag családhoz költöztették, ahol cselédként dolgozott az egyik mostohatestvérével. Marika néni a 6 osztályt Kecskeméten végezte el. A 7. és 8. osztályt pedig már felnőttként végezte a haleszi iskolában.

19 éves korában Kecskeméten férjhez ment. Férje is gazdag családnál cselédként dolgozott. Házasságkötésük után Alsómonostorra költöztek férje szüleinek tanyájára, ahol gazdálkodással foglalkoztak. Édesanyjának sajnos a második házassága is válással végződött, de később újból férjhez ment.

Marika néninek 1948-ban született meg fia Kecskeméten, aki a László nevet kapta. Ekkor költözött a család Kiskunfélegyháza külterületére, Haleszba, ahol kertészkedéssel, állattartással foglalkoztak.

1954-ben született meg Marika néni lánya Mária, majd 1961-ben Margó, végül pedig 1965-ben fia István. Ők már Kiskunfélegyházán születtek.
Marika néni férje az 1960-as évek végén a Dohánybeváltóban dolgozott és innen is vonult nyugdíjba.

Marika néni 1974-ben az összevont általános iskolában takarítónőként dolgozott és innen ment nyugdíjba 55 éves korában. Férjével 52 évet éltek szeretetben együtt. Az 50. házassági évfordulójukon megújították egymásnak tett házassági fogadalmukat.
1993-ban hosszú betegség után fiát Lászlót elvesztette.

Gyermekeitől - akikkel mindig jó kapcsolatot ápolt - 9 unokája, 13 dédunokája, ükunokája van.

2017-ben megromlott egészségi állapota miatt családjával úgy döntöttek, hogy az Idősek Otthonába költözik, ahol nagyon jól érzi magát, és gyermekei is rendszeresen látogatják.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 19. 12:39, hétfő | Helyi

Így készüljenek a tűzijátékra a kutyatartók

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep elmaradhatatlan része a tűzijáték. Ilyenkor azonban különösen fontos a kutyatartók előrelátása és felkészültsége.

2019. Augusztus 19. 07:27, hétfő | Helyi

Kánikula lesz augusztus 20-án, a hét második felében mérséklődik a meleg

Ezen a héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok.

2019. Augusztus 18. 15:31, vasárnap | Helyi

Egyre több higany van a halakban

A túlhalászás, és a klímaváltozás miatt egyre nagyobb a higany koncentrátuma a halakban.

2019. Augusztus 18. 15:29, vasárnap | Helyi

Magyarország leghalálosabb növényei

Égési sérülést, rákot vagy akár halált is okozhatnak - Magyarországon jó néhány olyan növényfajta él, amely veszélyes lehet az egészségünkre.