Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Augusztus 23. 11:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Szervezői beszámoló az Oldalkocsis Motoros Találkozóról

Szervezői beszámoló az Oldalkocsis Motoros Találkozóról

A második, immár nemzetközivé duzzadt Oldalkocsis Találkozónak adott otthont a kiskunfélegyházi Parkerdő augusztus 13-tól 16-ig.

A találkozóra a támogatói karszalagok alapján 2000 felnőtt, és közel 1500 gyermek volt kíváncsi idén, ami a tavalyi 1800-fős összlétszám majdnem dupláját jelentette. A rendezvényt az érdekes és látványos külföldi és hazai oldalkocsis fogatok sokasága mellett a gyermek- és családbarát kialakítása, valamint a helyi mozgáskorlátozott, szociális és gyermekvédelmi egyesületek részvétele emeli ki a motorostalálkozók sorából az esélyegyenlőség jegyében.

Az erdő nagy tisztásán a számtalan árus és büfés mellett színvonalas gyermek és felnőtt koncertek, ugrálóvár, trambulin, oldalkocsis kiállítás és szépségverseny valamint gyermekmotoroztatás működött a hétvégén. A tavalyi találkozó helyszíne, a kis, árnyas tisztás pedig immár csendes, komfortos kempingként várta a nagy számú idősebb oldalkocsis motorost itthonról és külföldről egyaránt az éjszakai pihenés jegyében.

Az oldalkocsis motorok száma ismét jóval száz felett volt, a felvonuláson és az oldalkocsis kaszkadőr bemutatón pedig több, mint 500 motor és jóval ezer feletti néző vett részt. A találkozót a regisztrációk alapján 14 országból látogatták meg oldalkocsisok. Nagy részük már a búcsúzáskor jelezte, hogy jövőre még több barátjával érkezik, ami a bizalom és az elismerés igazi jele. A rendezőség tervei szerint 2016. augusztus 11-től 14-ig még nagyobb létszámban lepik el az oldalkocsisok Kiskunfélegyházát!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.