Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2018. Szeptember 08. 12:24, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Szigorítják a sebesség-ellenőrzést

Szigorítják a sebesség-ellenőrzést

A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebesség-ellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét

– jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten.

Óberling József a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az intézkedés nem azt jelenti, hogy bokorban megbújva vagy a lakott terület kezdetét jelző táblánál fognak mérni, de nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és idejét, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedők számára „furcsa járművekből” is ellenőriznek. Kérdésre válaszolva hozzátette: ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is.

Mint elmondta: azt tapasztalják, hogy a közlekedők egyre inkább csak akkor tartják be a szabályokat, ha közvetlen rendőri ellenőrzést tapasztalnak. Ebben az évben már 398-an haltak meg az ország útjain, és ha ez így folytatódik, az elmúlt évek legrosszabb baleseti statisztikájával zárul az esztendő. Ebben a helyzetben már korábban megkezdték civil autók bevetésével is a közlekedési ellenőrzést.

Ennek keretében nemcsak a gyorshajtást szankcionálják, hanem például azt is, ha valaki nem veszi figyelembe a tilos jelzést, vagy szabálytalanul használja a gyorsforgalmi út leállósávját – sorolta Óberling József.

Hangsúlyozta: továbbra is etikus módon hajtják végre az ellenőrzéseket. Olyan helyeken, időben és módon koncentrálják a sebesség-ellenőrzéseket, ahogy azt a közlekedés biztonsága megkívánja. Hozzátette: ez az eljárás megfelel a nemzetközi, az európai gyakorlatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek

2024. Május 23. 21:24, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete Fesztivál idején

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2024. május 23-26. között rendezi meg a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált valamint a Kiskun Expot.

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).