Hírek
2014. Október 18. 17:00, szombat |
Életmód
Forrás: - szerk. -
Színes ételek titkai
Csipegessünk a szivárvány minden színéből!
Étkezzünk változatosan, de ne csak az ételek fajtái, hanem a színei szerint is, így az egész szervezetünk megkapja azt, amire szüksége van.
Piros
A piros ételek, mint a szamóca, ribizli, vörös áfonya, vérnarancs, málna, görögdinnye, paradicsom, retek, pirospaprika, marhahús, máj magasan antioxidáns hatásúak, ezáltal védenek a daganatos megbetegedések ellen, javítják a memóriát, sejtöregedés-gátlók, szív és érrendszeri betegségek, vékonybélprobléma esetén kiváló erősítők.
Fehér
A gyömbér, burgonya, karfiol, zeller, vöröshagyma, fehérrépa, paszternák, alma, rizs, csirke- és pulykamell magas kálium- és magnéziumtartalmúak, ezért csökkentik a koleszterinszintet, segítik a szív és az érrendszer, a tüdő megerősödését, jótékonyan hatnak a vastagbélre.
Narancs
A sütőtök, sárgarépa, mangó, barack, mandarin, narancs, sárgaborsó sok C-vitamint, karotint, béta-karotint tartalmaznak, így erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedést, emellett jelentősen javítják a lép működését.
Lila
A padlizsán, vöröskáposzta, cékla, lila hagyma, áfonya, kék szőlő, szeder serkentik az agyműködést, javítják a memóriát, stabilizálják a vércukorszintet és rengeteg energiát biztosítanak.
Zöld
Az avokádó, szőlő, saláta, búzafű, káposztafélék, spenót, sóska, kivi, zöldborsó, mungbab, zellerzöld, petrezselyem, egres magas klorofiltartamúak, méregtelenítő, vérképző, tisztító, máj- és epevédő hatásúak, de a szembetegségeket is gyógyítják.
Sárga
A kukorica, citrom, banán, birsalma, csillagtök, grépfrút, sárga szilva, paprika antioxidáns hatásúak, regenerálják a sejteket, védenek a szembetegségek ellen, vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, és magas C-vitamin tartalmúknak köszönhetően erősítik az immunrendszert, javítják a látást, és enyhítik a gyomorpanaszokat.
Barna
A barna ételek, mint a mogyoró, dió, gomba, fahéj, mazsola, vanília, szerecsendió, nagyon jó gombaölő hatásúak, emellett értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak, így gondoskodva az erős csontokról.
Fekete
A fekete áfonya, a kaviár, a fekete olíva, fekete ribizli, szarvasgomba, fekete retek, gazdagok C-vitaminban, magas antioxidáns-tartalmúak, ezért szépítik a bőrt, védik a fogínyt, erősítik a vesét és a májat.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 02. 08:39, vasárnap | Életmód
Szolnoki Szabolcs: megszületett Magyarország első mesterséges intelligencia törvénye
2025. November 01. 08:57, szombat | Életmód
Halottak napja - Országszerte hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők
2025. Október 31. 08:06, péntek | Életmód
Ma van a reformáció emléknapja
Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.
2025. Október 30. 07:35, csütörtök | Életmód
Parajd - Szakértők: az elárasztott parajdi sóbányát nem lehet megmenteni, de a térségben újabbakat lehet kialakítani
Szakértők szerint az elárasztott parajdi sóbányát nem lehet megmenteni, de a térségben újabb sóbányákat és sóba vájt turisztikai létesítményeket lehet kialakítani
