Hírek
2014. Október 18. 17:00, szombat |
Életmód
Forrás: - szerk. -
Színes ételek titkai

Csipegessünk a szivárvány minden színéből!
Étkezzünk változatosan, de ne csak az ételek fajtái, hanem a színei szerint is, így az egész szervezetünk megkapja azt, amire szüksége van.
Piros
A piros ételek, mint a szamóca, ribizli, vörös áfonya, vérnarancs, málna, görögdinnye, paradicsom, retek, pirospaprika, marhahús, máj magasan antioxidáns hatásúak, ezáltal védenek a daganatos megbetegedések ellen, javítják a memóriát, sejtöregedés-gátlók, szív és érrendszeri betegségek, vékonybélprobléma esetén kiváló erősítők.
Fehér
A gyömbér, burgonya, karfiol, zeller, vöröshagyma, fehérrépa, paszternák, alma, rizs, csirke- és pulykamell magas kálium- és magnéziumtartalmúak, ezért csökkentik a koleszterinszintet, segítik a szív és az érrendszer, a tüdő megerősödését, jótékonyan hatnak a vastagbélre.
Narancs
A sütőtök, sárgarépa, mangó, barack, mandarin, narancs, sárgaborsó sok C-vitamint, karotint, béta-karotint tartalmaznak, így erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedést, emellett jelentősen javítják a lép működését.
Lila
A padlizsán, vöröskáposzta, cékla, lila hagyma, áfonya, kék szőlő, szeder serkentik az agyműködést, javítják a memóriát, stabilizálják a vércukorszintet és rengeteg energiát biztosítanak.
Zöld
Az avokádó, szőlő, saláta, búzafű, káposztafélék, spenót, sóska, kivi, zöldborsó, mungbab, zellerzöld, petrezselyem, egres magas klorofiltartamúak, méregtelenítő, vérképző, tisztító, máj- és epevédő hatásúak, de a szembetegségeket is gyógyítják.
Sárga
A kukorica, citrom, banán, birsalma, csillagtök, grépfrút, sárga szilva, paprika antioxidáns hatásúak, regenerálják a sejteket, védenek a szembetegségek ellen, vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, és magas C-vitamin tartalmúknak köszönhetően erősítik az immunrendszert, javítják a látást, és enyhítik a gyomorpanaszokat.
Barna
A barna ételek, mint a mogyoró, dió, gomba, fahéj, mazsola, vanília, szerecsendió, nagyon jó gombaölő hatásúak, emellett értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak, így gondoskodva az erős csontokról.
Fekete
A fekete áfonya, a kaviár, a fekete olíva, fekete ribizli, szarvasgomba, fekete retek, gazdagok C-vitaminban, magas antioxidáns-tartalmúak, ezért szépítik a bőrt, védik a fogínyt, erősítik a vesét és a májat.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 12. 07:21, péntek | Életmód
Balatoni Katalin: az iskola a tudásé, nem a politikáé
Az iskola a tudásé, nem a politikáé – hívta fel a figyelmet Balatoni Katalin miniszterelnöki biztos a Facebookon csütörtökön.
2025. Szeptember 11. 07:21, csütörtök | Életmód
Sodró Eliza kapta idén a Kaszás Attila-díjat
Sodró Eliza kapta meg idén a Kaszás Attila-díjat - olvasható a Radnóti Színház Facebook-oldalán, ahol gratulálnak társulatuk tagjának az elismeréshez.
2025. Szeptember 10. 07:41, szerda | Életmód
Ügyességi és gyorsasági lovasprogramokkal is várja a közönséget a Nemzeti Vágta
Ügyességi és gyorsasági lovasprogramokkal várja a közönséget a Nemzeti Vágta, amelynek háromnapos futamain több mint 100 lovas indul október első hétvégjén Szilvásváradon.
2025. Szeptember 09. 07:26, kedd | Életmód
Tíznapos országjárásra indult az első születésnapját ünneplő Csukás Meserádió
Tíznapos országjárásra indult az egyéves születésnapját ünneplő Csukás Meserádió; a turné Veszprémből indult hétfőn, ahol játékos programok, köztük a közmédia munkatársainak meséi várták az óvodás korú gyerekeket.