Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 21. 16:41, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Szívet melengető karácsonyi műsorral készültek a közgések

Szívet melengető karácsonyi műsorral készültek a közgések

Ma (december 21-én) tartotta karácsonyi ünnepségét a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma.

A vidám pillanatokban és csodálatos karácsonyi dalokban bővelkedő műsor mellett mélyre ható, magvas gondolatokat is kaptak útravalóul az ünnepségen részt vevők. Fantáziában gazdag, látványos és valóban megérintő produkciót mutattak be a tizedik osztályosok, hogy meglepjék iskolatársaikat és a tanári kart. Az árnyjáték a szép karácsonyi történettel mindenki számára megmutatta, hogy mi az ünnep lényege és mi az, ami igazán fontos az életünkben.

Az esemény zárásaként Tasi Judit, az iskola igazgatónője szólt a megjelentekhez, hogy megossza velük ünnepi gondolatait.

„Karácsonykor egy pillanatra megállunk a rohanó világban és számvetést készítünk az elmúlt évről. Januárban báloztunk, februárban szalagoztunk, márciusban versenyeztünk, áprilisban kirándultunk, májusban ballagtunk, júniusban vizsgáztunk, júliusban pihentünk, augusztusban készültünk, szeptemberben befogadtunk, októberben éjjel éltünk, novemberben kinyitottunk és most decemberben ünnepelünk. Ünnepeljük, hogy részesei lehettük a 2016-os év szép pillanatainak. Idézzük fel a legszebb pillanatokat és minden szépségét, jóságát raktározzuk el lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkezendő új év napjaiban.
Mit is adhatnánk azok számára, akik fontosak nekünk? Érdek nélkül adni, ez az igazi emberi érték. Nem a drága ajándékok fejezik ki szeretetünket, hanem önmagunk vagyunk az ajándék. Az ajándék ember nemcsak saját magáért él. Igazi harmóniát tud teremteni belső világában, lelkében és környezetében, családjában, ami kisugárzik a barátok és munkatársak felé. Ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokból közösséget lehet teremteni, amely érzelmi, lelki tartást, élményt nyújt. A karácsony a szeretet ünnepe. De mi a szeretet. Nem azonos a szép szavakkal, a kedvességgel, még kevésbé az érzelgősséggel. A szeretet lényege a másik személy elfogadása, a másik személy mint érték és értékhordozó tisztelete. A szeretet jóakarat és jóindulat mások felé. A szeretet az, ami kiemel bennünket a szigeteltségből, lehetőséget ad arra, hogy jó közösségben éljünk. Szeretetre nemcsak másoknak, hanem saját magunknak is szükségünk van. Nagyon fontos, hogy valaki nekünk is azt mondja: melletted vagyok. Úgy vagy jól, amilyen vagy. Azt is tudnunk kell, hogy önmagunk szeretete nem ellentétes a felebarátunk iránt érzett szeretettel, hanem éppen annak előjátéka. Hiszen a régi bölcsesség is úgy tartja: Aki magával rosszul bánik, kihez tud az jó lenni.”

Mint azt a beszédében elmondta, tavaly kézzel fogható ajándékot kaptak a gyerekek, idén lehet, hogy csak ígérettel kell beérniük, de a jövőre vonatkozóan mindenképpen szebb és gazdagabb ajándék lesz ez, mint az elmúlt évi.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum lehetővé tette a félegyházi közgazdasági szakgimnázium számára, hogy a mindennapos testnevelés feltételeit még jobbá tegyék, így a tornaterem padlózata megújulhat, továbbá az emeleten a konvektorokat sokkal korszerűbb fűtéstechnika fogja felváltani. A közbeszerzési eljárás már elindult és remélhetőleg hamarosan mindenki számára élvezhető lesz az eredménye – mondta ünnepi beszéde zárásaként Tasi Judit, a középiskola igazgatónője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok