Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Március 26. 09:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Szombaton nem kell fizetni a parkolásért!

Szombaton nem kell fizetni a parkolásért!

Már ezen a héten, szombaton sem kell fizetni a parkolásért Kiskunfélegyházán, hiszen a képviselő-testület döntése értelmében megszűnt a parkolási díjfizetési kötelezettség szombaton 6.00 és 13.00 óra között.

Már ezen a héten, szombaton sem kell fizetni a parkolásért Kiskunfélegyházán, hiszen a képviselő-testület döntése értelmében megszűnt a parkolási díjfizetési kötelezettség szombaton 6.00 és 13.00 óra között.

A tegnapi napig hatályos rendelet szerint az egyes félegyházi parkolók igénybevétele után munkanapokon 6.00 és 18.00 óra között és szombaton 6.00 és 13.00 között kellett parkolási díjat fizetnie a gépjárművezetőknek. A parkolási rendszer üzemeltetőjének kimutatása szerint a díjak bevételi és kiadási mérlege nullszaldós volt. Erre tekintettel tárgyalta a képviselő-testület március 25-ei ülésén azt az előterjesztést, miszerint szombaton 6.00 és 13.00 óra között ne kelljen a gépjárművezetőknek fizetnie a parkolásért.

Az ülésen Kapus Krisztián (FIDESZ-KDNP) módosító javaslatában a parkolási díj teljes eltörlését kérte, hiszen véleménye szerint, ha eddig nullszaldós volt a bevételi és a kiadási oldal, akkor ezek után mínuszos lehet. Ebben az esetben pedig véleménye szerint nincs szükség a parkolási díj beszedésére a városban.
A módosító javaslatot a városatyák 4 igen, 2 nem és 7 tartózkodás mellett elutasították.

Arról viszont, hogy szombaton a parkolás ingyenes legyen a testület többsége egyetértően vélekedett. Ez azt jelenti, hogy már most szombaton sem kell díjat fizetni a pakolásért Kiskunfélegyházán.

A változástól az önkormányzat tisztább közterületeket, valamint rendezettebb, higiénikusabb szelektív hulladékgyűjtést vár a családi házas övezetekben. Emellett az előterjesztésben foglaltak szerint, a szombat délelőtti díj eltörlése során tapasztalatot lehet szerezni a parkolók „forgásáról” és a helykihasználásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.