Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 01. 14:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: nlcaffe

Tablet: az új bébiszitter?

Tablet: az új bébiszitter?

A gyerekek elől teljesen elzárni a tableteket és okostelefonokat legalább annyira túlzás, mint bébiszitter helyett használni őket.

Haladni kell a korral, ez tiszta sor. A gyerekek elől teljesen elzárni a tableteket és okostelefonokat legalább annyira túlzás, mint bébiszitter helyett használni őket.
Nem szeretnék demagóg lenni, de amikor régen a szüleimmel elmentünk valahová, a saját zsákomat telepakolták játékokkal és könyvekkel, hogy az idegen környezetben is jól érezzem magam anélkül, hogy a szüleim agyára mennék. A lányunknál én is ezt a tradíciót viszem tovább, ha elmegyünk a barátainkhoz, nyaralni vagy étterembe, mindig pakolok neki egy-két kedvenc játékot, és persze egy doboznyi bulátát vagy kölesgolyót is. Persze ettől függetlenül az adott helyen lévő dolgok is izgatják a lányunk fantáziáját, de alapvetően jól elvan, szinte bárhol. A baráti társaságunkban viszont több család is a táblagépre esküszik. Kocsiban, nyaraláskor, étteremben, repülőn, bárhol. Bár nem vagyok ellensége a modern technika életkönnyítő vívmányainak, néha úgy érzem, hogy a túlságosan az élet könnyebb vége felé terelik az embert. A gyerekek imádnak tévézni. Pircsi alig volt pár hónapos, amikor azon kaptam magam, hogy néhány percre a tévére tapad a tekintete. Nem akarom tiltani a tévét, de az ő korában még annyi minden van, ami annál sokkal izgalmasabb, így aztán, ha azt veszem észre, hogy odaül és nézi, egyszerűen elkapcsolom vagy kikapcsolom. Nem, nem vagyok hajlandó kidobni a tévét, szeretünk tévézni és ennyi, de hiszek abban, hogy a gyerekek figyelmét el lehet és el is kell terelni.
Meg abban is hiszek, hogy a tablettel és az okostelefonokkal ugyanez a helyzet, fogdossák meg, játszanak vele egy kicsit, de ne cseréljék le a játékot egy maroknyi technikára. Az pedig már a mi felelősségünk, hogy elindítjuk-e a Jégvarázst a tableten, csak azért, hogy legyen 60 percnyi nyugalmunk. Persze néha beindítja az ember, miért ne tenné. De túlzásnak érzem, hogy közös játékot, főzést, rajzolást, gyurmázást teljesen kiiktassuk, és leültessük a kicsit a tablet elé, ami manapság sok családban pont úgy üzemel, mint egy elektronikus bébiszitter. Persze néha jól jön egy szusszanásnyi szünet, de az, hogy a gyerekünket megtanítjuk-e játszani, vagy egyszerűen beültetjük őket a tablet elé, már a szülővé válás nagyon fontos része.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.