Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. November 16. 07:54, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

TEK-rajtaütések több településen – fegyverek, 12 előállítás

TEK-rajtaütések több településen – fegyverek, 12 előállítás

Különféle sorozat- és maroklőfegyvereket és robbanóanyagot foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ország több pontján, 12 embert előállítottak - közölte honlapján a rendőrség kedd délután.

A közlemény szerint Bőny, Budakalász, Budapest, Jászberény, Mosonmagyaróvár, Rád, Sajókeresztúr és Vác területén "hajtott végre elfogásokat" a Terrorelhárítási Központ (TEK) a nyomozóiroda felkérésére.

A rajtaütésekben összesen tizenkét embert állítottak elő, és a házkutatások során találták a fegyvereket. A gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával - tették hozzá.



Az előállítottak férfiak közül tizenegyet közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, két fővel szemben előterjesztést tesznek az ügyészségnek az előzetes letartóztatás indítványozására.

A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.