Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Október 11. 07:43, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Térfigyelő kamerák vigyázzák biztonságunkat

Térfigyelő kamerák vigyázzák biztonságunkat

Négy darab térfigyelő kamerát szereltek fel a városba bevezető utaknál.

Négy darab térfigyelő kamerát szereltek fel a városba bevezető utaknál. Háromszázhatvan fokban elforgatható, rendszámfelismerő kamerák kerültek a Tesco és az AGIP kútnál lévő körforgalomhoz, a Repülőtérnél (Alpári út) és az Ipari Parknál (Majsai út – Molnár telepi út sarok) fixállású kamerák vigyázzák biztonságunkat – mondta el ma (október 10-én) Kapus Krisztián polgármester.

Az eszközök felszerelése 10 millió forintba került, melyet a Darányi Ignác terv LEADER pályázatán elnyert összegből fizette ki az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány. Mivel az önkormányzatnak nem volt lehetősége indulni ezen a pályázaton, az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására önkormányzati részvétellel létrehozott alapítvány igényelt támogatást a képviselő-testület hozzájárulásával. Az önerőt nem igénylő, 100 százalékos finanszírozású pályázat sikeresnek bizonyult, az elnyert 10 millió forintból négy helyszínen volt lehetőség térfigyelő (infra), rendszámfelismerő kamerák felszerelésére és az észlelt adatok rögzítésére alkalmas központ létrehozására.
Kiemelten fontos Kiskunfélegyháza számára a közbiztonság és a közlekedés biztonságának növelése. Erre szolgál a most felszerelt négy térfigyelő kamera is – tette hozzá Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.