Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 17. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Terített asztal a mezőgazdasági iskolában az Élelmezési Világnapon

Terített asztal a mezőgazdasági iskolában az Élelmezési Világnapon

A Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium egyik fontos küldetése, az ökoiskola irányelveit szem előtt tartva, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés.

Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartása alatt működő Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium egyik fontos küldetése, az ökoiskola irányelveit szem előtt tartva, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés. Ezt a célt szolgálta a mai (október 16.), az iskola profiljához illeszkedő, az Élelmezési Világnap alkalmából megtartott program.
Iskolai hagyománynak számít az Élelmezési Világnap alkalmából készített reform-tízórai, amelyhez a tejtermékeket a kiskunfélegyházi Tejüzem, a kenyeret és péksüteményeket a PésP Pékáru Kft biztosította. Az iskola által működtetett Húsipari Tanüzemben gyártották az ízletes húsipari termékeket (felvágottak, füstölt kolbász, szalámi, májas, disznósajt). Az intézmény gazdaságából hozták, illetve a tanulók ajánlották fel az egészséges, friss zöldségeket és gyümölcsöket. A finomabbnál finomabb salátákat és szendvicseket az élelmiszeripari szakközépiskolás tanulók készítették, majd megvendégelték az intézmény minden dolgozóját, tanárát és diákját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.