Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 10. 18:20, csütörtök | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tilos kutyát és macskát vinni a vásárba!

Tilos kutyát és macskát vinni a vásárba!

Állat és kirakodóvásárt rendeznek vasárnap (október 13-án) Kiskunfélegyházán, ahol rendszerint árusítanak kutyákat és macskákat is.

Állat és kirakodóvásárt rendeznek vasárnap (október 13-án) Kiskunfélegyházán, ahol rendszerint árusítanak kutyákat és macskákat is. Az érvényben lévő ebzárlat miatt viszont a piacfelügyelőség nem tudja fogadni ezeket az állatokat a vásáron. Ebzárlatot rendelt el Kiskunfélegyháza közigazgatási területén szeptember 13-tól kilencven napig a Kiskunfélegyházi Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal Járási fő állatorvosa. Az ebzárlat ideje alatt minden kutyát és macskát elzárva, illetve a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan nem tudnak kiszökni. Sétáltatásnál ügyelni kell arra, hogy csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad utcára vinni az ebet. A település területéről pedig kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát lehet kivinni, valamint a hatósági állatorvosnak igazolnia kell, hogy az állat egészséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA