Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 16. 09:48, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Tíz fokos hőmérésklet-különbség is lehet országon belül

Tíz fokos hőmérésklet-különbség is lehet országon belül

Szombaton a Dunántúlon, különösen annak a nyugati felén döntően erősen felhős idő lesz, ott többfelé várható eső, zápor.

Keletre haladva egyre kevesebb felhőre lehet számítani, csapadék sem valószínű. Az Alföldön több, a középső és északi országrészben pár órára süthet ki a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön meg is erősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon csak 10 és 14, másutt 15 és 20 fok között várható. Késő estére 8, 13 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap éjjel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de az éjszaka első felében a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős körzetek is lehetnek. Itt éjfélig még eshet az eső, utána már sehol sem valószínű csapadék.

A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon erős közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Napközen általában változóan felhős lesz az ég, de késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és akkor ott többfelé alakulhat ki eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).