Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 23. 14:12, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Több angyal él Kiskunfélegyházán, mint azt gondolnánk

Több angyal él Kiskunfélegyházán, mint azt gondolnánk

Egy csapat lelkes varrónő szájmaszkokat varr, hogy utána azt szétosszák azoknak, akiknek szükségük van rá.

Míg mások pánikba esve vásárolják fel mázsaszám a lisztet, cukrot, olajat és WC-papírt, vagy épp a közösségi oldalakon, választékos szókinccsel szidalmazva adnak hangot elégedetlenségüknek, avagy a kormány intézkedéseinek, addig egy varrónőkből álló lelkes csapat óvó szárnyai alá veszi városunk rászoruló lakosságát és szájmaszkokat gyárt a Honvéd Sporttelepen.

Az ötlet Fábián Katalin fejéből pattant ki, aki a Félegyházi Térségi Sportiskolánál dolgozik.
- A Honvéd Spotpályán dolgozom, én vagyok ott mindenki "anyukája". Sajnos most megállt az élet a városban számos helyen, így nálunk is. Úgy érzem, hogy a helyzet egyre kétségbe ejtőbb. Nem akartam tétlenül állni az egyre súlyosbodó gondok előtt, ezért egy ötlettel kerestem fel Katona Andor igazgató urat. Mi lenne, ha kihasználnánk az ölünkbe hulló szabad időt és hasznosan töltenénk el? Szájmaszkokat készítenénk mindazoknak, akik nem tudtak még beszerezni – számolt be lapunknak a kezdetekről Katalin.

(Fotó: Folyamatosan készülnek a maszkok)

Az igazgató örömmel fogadta a kezdeményezést és helyet is ajánlott a munkákhoz. Mivel Katinak varrógépe volt, már másnap (március 20-án) anyagbeszerzésre indult. Ekkor kereste meg Kollár László a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezetének elnöke, hogy segítő kezet nyújtson.

- A közösségi oldalon gyorsan híre ment a kezdeményezésemnek, és több jó szándék vett körül, mint amire számítottam. Úgy tűnik csupán egy kis szervezésre volt szükség – mondta mosolyogva Kati, aki azt is elárulta, hogy mára már Horváth Tamás a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi szervezetének elnöke is csatlakozott a jótékony célhoz.

- Lassan halad, de szeretném, hogy biztonságos legyen. Jelen pillanatban öten varrjuk, a többiek az otthonaikban segítenek nekünk. Folyamatosan vannak felajánlások, jelentkezők, és vannak, akik némi pénzt is adnak a maszkokért. Természetesen ezt az összeget szintén anyagra fordítom – mesélte a részleteket Kati, aki az idős embereknek el is viszi a házhoz az elkészült maszkokat.

- Már többen jelezéssel éltek felém, melynek nagyon örülök, mert az a célom, hogy minél többen használják.

Úgy gondolom, hogy Kati – maroknyi „seregével” – elindított egy olyan ellentámadást a jelenlegi vírushelyzet ellen, melyhez érdemes csatlakozni. Ha varrni nem is tudunk mindannyian, de biztosan lakik idős ember a közelünkben, akikhez nem kerül semmibe, ha becsengetünk és megkérdezzük hozzunk-e valamit a boltból, patikából, piacról? Befizessük-e a csekkjét a postán? Segítsünk egymáson és vigyázzunk egymásra, mert csak összetartva élhetjük át minél kevesebb veszteséggel ezt a válságos időszakot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.