Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2017. Május 22. 12:42, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Több mint 400 kiló heroint foglaltak le a bolgár-román határon

Több mint 400 kiló heroint foglaltak le a bolgár-román határon

A bolgár hatóságok 423 kilogramm heroint találtak egy építőanyagokat szállító kamionban a bolgár-román határ Vidin és Calafat közötti átkelőhelyén - közölte hétfőn a Mediafax román hírügynökség.

A Digi24 román hírtelevízió beszámolója szerint ez minden idők legnagyobb kábítószerfogása Bulgáriában

Az Iránból indult szállítmányt a bolgár és román hatóságok közös ellenőrzésén gyanúsnak találták és visszafordították bolgár területre egy alaposabb átvizsgálásra. A 70 százalékos tisztaságú heroin - melynek értékét a bolgár hatóságok 32,5 millió euróra (tízmilliárd forintra) becsülték - az építőanyagok közül került elő mintegy négyszáz zacskóba csomagolva. A szállítmány címzettje egy hollandiai cég volt.

A Digi24 román hírtelevízió beszámolója szerint az Iránból indult rakományt egy bulgáriai raktárban átpakolták egy bolgár teherautóba. Utóbbinak a sofőrjét és a raktár tulajdonosát őrizetbe vették a bolgár hatóságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.