Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. November 25. 18:28, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Több mint hatezer óra szolgálat

Több mint hatezer óra szolgálat

Több mint hatezer óra szolgálatot teljesítettek a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület tagjai az idei esztendőben.

Több mint hatezer óra szolgálatot teljesítettek a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület tagjai az idei esztendőben. Munkájuk során nagy hangsúlyt fektettek a bűnmegelőzésre, az ifjúságvédelemre, de részt vállalak a drogprevenciós munkában is – mondta el a november 22-én megtartott évzáró közgyűlésen Marczényi Csaba elnök.

Nagyon sokat tettek idén is a lakosság biztonságérzetének javításért a kiskunfélegyházi polgárőrök. A tagság több mint hatezer órát töltött szolgálatban, biztosítva a városi rendezvényeket, bűnmegelőzési feladatokat láttak el a szakhatóságokkal együttműködve. Éjszaki és nappali őrzővédő akciókban vettek részt. Márciusban bekapcsolódtak a „100X100 Biztonság” kiemelt mintaprogramba, amely a lakosság biztonságérzetének megőrzését és a közösségi bizalomerősítést, a rendőrség, az önkormányzatok, a polgárőrség és az állampolgárok közötti kapcsolatok erősítését szolgálja – mondta el Marczényi Csaba.
Az egyesület elnöke fő feladatként jelölte meg a gyermek- és ifjúságvédelmi, környezetvédelmi feladatok ellátását, a kül- és belterületi figyelőszolgálat erősítését. Kiemelte a szakmai továbbképzés fontosságát, beszélt a postával és a Máltai Szeretetszolgálattal kötött együttműködés jelentőségéről és eredményeiről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.