Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2013. November 20. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére.

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére. A fő téma a nyolc városrészt érintő szennyvíz csatorna beruházás, és az azzal kapcsolatos út-és járda helyreállítás volt. A fórumon több mint nyolcvanan vettek részt.
Összességében elégedettek voltak a 8. számú választókörzet északi felének lakói a csatornaépítők munkájával – derült ki a ma megtartott utcafórumon. A lakókat leginkább a rákötés időpontja, az út-és a járda helyreállítás érdekelte. A kivitelezés minőségéért felelős műszaki ellenőr, a projektmenedzser a felvetésekre reagálva elmondta, a szennyvízcsatorna hálózatra a jövő év tavaszán lehet majd rákötni. Jelenleg a befejező munkálatokat végzik a szakemberek, illetve elkezdődtek az út-és a járdahelyre állítások. A válaszokból kiderült, hogy az esteleges rejtett hibák orvoslására, egy úgynevezett banki biztosítékot hoztak létre.
A fórumon szóba került a Balassa utca egyirányúsítása, valamint az is, hogy milyen mértékben terheli meg a városrészt a Gyémánt lakópark forgalma. Az önkormányzat részéről nincs akadálya a Balassa utca egyirányúsításának, ám ehhez szükség van arra,hogy a lakók egyöntetűen támogassák a változtatást – mondta el Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek

2024. Május 23. 21:24, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete Fesztivál idején

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2024. május 23-26. között rendezi meg a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált valamint a Kiskun Expot.

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).