Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Június 18. 00:00, szombat | Külföld
Forrás: mti- fotó: illusztráció

Tombol a vihar Lengyelországban – halálos áldozatok

Tombol a vihar Lengyelországban – halálos áldozatok

Négy ember meghalt, többen megsérültek a Lengyelországban péntek hajnal óta tomboló viharban, mintegy 90 ezer háztartás áram nélkül maradt, a letört faágak eltorlaszoltak több országutat

- számolt be erről az onet.pl lengyel hírportál. Az ország egészét sújtó ítéletidő miatt a tűzoltók 3 ezer alkalommal avatkoztak be. A viharos szél fákat döntött ki, megrongálta a házakat, az áramvezetékeket.

A közép-lengyelországi Lódz környékén fa dőlt egy személygépkocsira, a benne ülő vezető belehalt sérüléseibe, utastársait kórházban ápolják. Az északkelet-lengyelországi Elblagban egy asszony a Babica folyóba fulladt, miután a hirtelen megáradt víz magával sodorta a kishidat, melyen éppen átkelt. A kelet-lengyelországi mazóviai vajdaságban a szél által megrongált raktár fala agyonnyomott egy férfit. Hasonló eset történt az észak-lengyelországi varmia-mazúriai vajdaságban is.

A dél-kelet-lengyelországi Nowe Bystre községben egy letört faág egy háromgyerekes asszonyra zuhant. A nő és kétéves lánya súlyosan megsérült, két további gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Varsóban a délutáni vihar fákat döntött le, ennek következtében autók rongálódtak meg, akadozik a villamosközlekedés is.

A Magas Tátrában óránként 150 kilométeres széllökések voltak. A vihar a tengermelléken is tombol. Emiatt késett annak a gázszállító hajónak a befutása is, amely katari cseppfolyós földgázt (LNG) szállított a Swinoujscie gázkikötőbe. A gázterminált ezzel az első - nem tesztjellegű, hanem a hálózatba való továbbításra szánt - szállítmánnyal péntek délután végül teljes üzembe helyezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.