Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 06. 08:42, hétfő | Helyi

Tovább folytatjuk a város újjáépítését - minden félegyházit érintő útépítések jönnek

Tovább folytatjuk a város újjáépítését - minden félegyházit érintő útépítések jönnek

Kedves Félegyháziak!

Megszokhatatlanul jó érzés, amikor olyan újdonságokról számolhatok be Önöknek, amelyek majd sok évig meghatározzák mindennapjainkat. Örömmel jelentem, hogy a Kormány a múlt heti döntésével mintegy félmilliárd forinttal olyan félegyházi út, parkoló és járdaépítéseket támogatott, amelyek a városunkat szebbé és szinte minden itt élő mindennapjait könnyebbé teszik:

Korona utca az OTP-nél: A belváros egyik legforgalmasabb és közben az egyik legméltatlanabb utcája „faltól-falig” megújul. A buszmegálló áthelyezésével és a parkolási rend átalakításával az esztétikum mellett számos új parkolóval bővül a város egyik legzsúfoltabb utcája. A kivitelezéssel párhuzamosan az OTP által használt épületet is felújítjuk.
Deák Ferenc utca: Az Egészségközpont utcájának minőségét és szépségét folytatva építjük újjá a Deák Ferenc utcát a József Attila Iskolától a Kossuth utcáig. Itt is faltól-falig építünk újra mindent: utat, járdát, utcabútorokat, közvilágítást. Emellett az iskola mögötti, valamint a mentőállomás mögötti közöket is teljesen újjáépítjük.
Csongrádi utca a Vásártérnél: A folt hátán folt utcát is teljesen újjáépítjük. A Mol kút és a Bajcsy utca között nemcsak új út készül, hanem gondolva a vásári napokra, 80 új ingyenes parkolót alakítunk ki a vásárba érkezőknek. És ha már a vásárnál tartunk, a város mezőgazdaság termelésének jelentős hányadát adó Zöldmező Lakótelep bevezető útját is befejezzük.
Óriási piaci-postai parkoló: A kormánytámogatás mellett saját forrásból a város egyik legkomolyabb parkolási és közlekedési gondjára is szeretnénk végre pontot tenni. Januárban elkezdjük elbontani a Posta melletti épületet, így a mögötte lévő (már üres) önkormányzati területtel összevonva tudjuk megépíteni Félegyháza új központi parkolóját. A tervek úgy készültek el, hogy a piaci árusok nagyobb teherautói is itt fognak majd állni a piacnapokon, így nem vesznek el helyeket Önöktől sem a Pázmány, sem az Oskola utcában. A parkolóépítés mellett a belváros egyik utolsó szégyenfoltját, a Pázmány utcát is „faltól-falig” szeretnénk újjáépíteni.

Nagyon sok, ezekhez hasonló fejlesztéssel készülünk Önöknek, hogy Félegyháza Magyarország egyik legszebb és legélhetőbb kisvárosává válhasson. Ehhez kérem Önöktől a további támogatásukat és bizalmukat!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.