Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 10. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Toyota: brutális rekord visszahívásban

Toyota: brutális rekord visszahívásban

A 7,4 millió autó minden idők második legnagyobb autóipari visszahívását jelenti. A magyar tulajdonosokat is szép számban érintheti.

Minden idők második legnagyobb autós visszahívását jelentette be a Toyota (a rekorder a Ford 8 milliós akciója volt 1996-ban), amikor összesen 7,4 millió autótulajdonos figyelmét hívta fel önkéntes látogatásra a márkaszervizekben. Szerencsére az ok nem biztonsági, az ablakokat szabályzó rendszer hibájából aligha származhat közvetlen életveszély. A Toyota ki is emeli, hogy egyetlen egy eset sem volt, amelyben a hiba bármilyen balesetet okozott volna.

A Toyota visszahívása elsősorban a Yaris, a Corolla és a Camry modellekre vonatkozik, de lényegében kiterjed a teljes modellspektrumra, méghozzá a 2005 és 2010 között készült darabokra . Az Egyesült Államokban 2,47, Kínában 1,4, Európában 1,39 millió autóra vonatkozik majd a javítás lehetősége. Az óriási szám és a modellek ismeretében biztosra vehető, hogy Magyarországon is szép számmal akadnak Toyota-tulajdonosok, akiknek figyelniük kell a visszahívásra.

A visszahívás oka, hogy az autóknál nem működik rendesen az ablakok mozgását szabályozó rendszer sem a vezető, sem pedig az utasok oldalán. Az ablakok nem csúsznak simán, beszorulhatnak, illetve mozgathatatlanná válnak. A gyártó szerint a rendszer olajozásával van gond, vélhetően melegedés miatt eltűnt az olaj. A Toyota az elkövetkező hetekben értesíti a tulajdonosokat, és megkéri őket, hogy látogassanak el a márkaszervizekbe ellenőrzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során