Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Április 25. 12:59, kedd | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Tudják, hogy ez tilos, mégis ezt választják - Májustól büntetik őket

Tudják, hogy ez tilos, mégis ezt választják - Májustól büntetik őket

Kikopott a fű a megyei kórház előtti járda két oldalán, mivel parkolóhely híján oda állnak az autóval érkezők. Bács-Kiskun megye központjában megoldódik ez a gond is, de ennek ára van.

Kecskeméten áldatlan állapotok uralkodnak a megyei kórház körüli parkolóban. Miután az Izsáki úti telephely átköltöztetésével jelentősen megnőtt a betegforgalom, az autóval érkezők hosszas keresgélés után sem találnak szabad helyet a Nyíri úti intézmény körül, így a járda két oldalán lévő zöldfelületen hagyják kocsijukat.

Tudják, hogy ez tilos, ám telítettek a szemközti társasházak parkolói is. Igaz, igénybe vehetnék a távolabb eső szabadidőközpont parkolóját, de kényelmi szempontból mindenki a főbejáratnál akar megállni. A kórház kerítésén belül pedig óránként ezer forint a parkolás ára.

Lapunknak nyilatkozott dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Tőle tudjuk, hogy a kórház 336 millió forintot nyert egy 2016-os konszolidációs pályázaton, és ebből 72 milliót a parkolási gondok enyhítésére fordítanak. Elképzeléseik szerint június 30-ig a Nyíri út felől egy 80-90 hellyel bővülő, modern parkolót alakítanak ki, amiért a szakrendelésre és kezelésre érkező betegeknek fizetniük kell. Ez azért szükséges, mert arra is van példa, hogy sokan napokra ott hagyják a gépjárművüket.

A kórház szomszédságában várhatóan lesz a parkolónak ingyenes része is. Kecskemét közgyűlése amúgy már meghozta azt a rendeletet, amely – egyebek között – büntethetővé teszi, ha valaki zöldfelületen parkol.

A május 1-jétől életbe lépő intézkedés érinti a kórház előtti állapotokat, ám a városrendészet augusztustól alkalmazza a szankciókat, addig csak figyelmeztetik a szabálytalankodókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.