Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 16. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Tudják, mivel lehet becsapni a vásárlókat

Tudják, mivel lehet becsapni a vásárlókat

Pesti Imre kijelentette, hogy készek bezárni azokat a multinacionális áruházakat, amelyek rendszeresen átverik a vásárlókat. A Magyar Nemzet interjút készített Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottjával.

– Nemrégiben bejelentette, hogy a jövőben folytatják és rendszeressé teszik az áruházláncok fogyasztóvédelmi ellenőrzését a fővárosban annak érdekében, hogy a magyar vásárlók is olyan szolgáltatásban részesüljenek, mint tőlünk nyugatabbra szokás. Másként bántak velünk az elmúlt évtizedekben a multik?

– Korábban több szervezet is csak alkalmanként, különösen húsvét és karácsony előtt tartott nagy ellenőrzéseket, szerintünk viszont az a helyénvaló, ha folyamatos az ellenőrzés, ezért mi 2012. január elseje óta ezt tesszük. Azt tapasztaltuk, hogy nagy multicégek rendkívül ügyesen feltérképezték a vásárlókat, és tudják, melyek azok a módszerek, amelyekkel be lehet őket csapni. Azt látjuk, hogy a magyarok különösképpen fogékonyak az akciózásra, s ha kell, ha nem, harapnak rá, noha az akciók legtöbbjében mindig van valamilyen furfang. Régi módszer, ha egy áru például tíz dollár, de nem tudják eladni, akkor fölé írják, majd áthúzzák, hogy húsz dollár, és azonnal el fog menni. A magyarok kifejezetten érzékenyek erre, noha nem tudjuk, hogy az az ár, amit kiírnak, a kedvezményes-e. Arról már nem is beszélve, hogy sok esetben az akciós valójában drágább, mint az eredeti ár. Régi módszer az is, hogy a multik akcióznak, miközben nincs is akciós termék. Ez azt jelenti, hogy akciós termékként hirdetnek meg például egy nyugágyat, amelyből mindössze egy darab van. Ezután az biztos elkel, majd azt mondják, bocsánat, elfogyott az akciós áru, de ekkor már becsalták a vásárlót, aki talán vesz valami más dolgot.

A teljes interjú a Magyar Nemzet szerdai számában olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk