Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 02. 17:26, csütörtök | Életmód
Forrás: Ötvenentúl

Tudtad-e? 9 érdekes tény a szexről.

Tudtad-e? 9 érdekes tény a szexről.

A szex a pénz mellett lassan mindennek a mozgató rugója. Mindenki erre vágyik, mindenki erről beszél. A szexszel foglalkozó könyvek, filmek, cikkek, blogok manapság a legnagyobb népszerűségnek örvendenek.

Bármilyen információt megszerezhetsz, kortól és nemtől függetlenül a szexről. A világ nyitott és befogadó a témában – sok esetben talán túlságosan is, amitől éppen a szexben rejlő értékek látszanak elveszni. És mégis, úgy tűnik, tudunk még újat mondani. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, melyek nagy valószínűséggel az újdonság erejével hatnak majd.

1. A petrezselyem serkenti a természetes nemi hormonok képződését a szervezetben, ami bár a libidóra bizonyítottan nem hat, de a menstruációs ciklusokat szabályozza, és csökkenti a menstruációs fájdalmakat is.
2. A szervezetben fellépő cinkhiány kihat a szexuális vágyra és mindkét nem reprodukciós képességére. Emellett összefüggésben áll az ízérzékeléssel, a szaglással, a sebgyógyulással, és hiánya a haj szerkezetén is meglátszik.
3. A szexuális partnerek száma és rendszeres váltogatása hozzájárul a méhnyakrák kialakulásához. Ez azt bizonyítja, hogy a betegség összefüggésben áll egyes nemi úton terjedő fertőzésekkel.
4. Az az állítás, mely szerint a méheltávolítás után a szexuális élet lényegesen kevesebb élvezetet okoz, holland kutatók szerint téves. A műtéten átesett nők nagy része a kutatás során az ellenkezőjéről számolt be.
5. Amíg a köztudatban az él, hogy a férfiak álmodnak rendszeresen szexről, vagy szexuális töltettel rendelkező eseményekről, a nők mindössze 20 százalékkal maradnak az erősebbik nem mögött. A férfiak álmaiban 90 százalékos, a nőkében 70 százalékos arányban szerepel szexuális tartalom.
6. Az AIDS-et először 1981-ben diagnosztizálták, egy homoszexuális beteg vizsgálata során.
7. A cigarettázás világszintű megszüntetésével a férfiak szexuális kapacitása átlagosan körülbelül 60 százalékkal nőne.
8. Amíg régebben csak a szerencsejáték, a drogok, az alkohol vagy a nikotin szerepelt az első számú addikciók között, mára a sor kibővült olyan viselkedési függőségekkel, mint a szex, a körömrágás, a hajtépkedés, a vásárlás, a bulimia vagy éppen az internet.
9. Egy vizsgálat szerint azok a felnőttek, akik koraszülöttként jöttek a világra, később kezdik aktív szexuális életüket, mint társaik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.