Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 06. 07:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Tüzetesen átvizsgálják a város játszótereit

Tüzetesen átvizsgálják a város játszótereit

Megkezdődött a város húsz köztéri játszóterének hatósági ellenőrzése. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a létesítmények megfelelnek-e a jogszabály által előírt körülményeknek.

Megkezdődött a város húsz köztéri játszóterének hatósági ellenőrzése. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a létesítmények megfelelnek-e a jogszabály által előírt körülményeknek, a játszóeszközök rendelkeznek-e biztonságosságot igazoló dokumentumokkal.

A törvény előírásai szerint ez idáig kétévente végeztek hatósági ellenőrzést a játszótereken, a januártól életbe lépett módosítás értelmében a jövőben négyévente kerül erre sor. Az üzemeltetőnek, vagyis a költségvetési üzemnek, ettől függetlenül éves, féléves, negyedéves, havi, heti ellenőrzési kötelezettsége van.
A játszóterekre szigorú szabályok vonatkoznak, kizárólag szabványos, szabványosítási jegyzőkönyvvel, minőségi tanúsítványokkal rendelkező eszközöket lehet telepíteni. A hatósági felülvizsgálatok nagyon részletesek, rések, lyukak, kiálló részek nem lehetnek a játszóeszközökön. Meghibásodás esetén az eszközöket szinte azonnal ki kell javítani, amennyiben nem megy, le kell szerelni. A pótlásokhoz szükséges alkatrészeket kizárólag a gyártóktól lehet beszerezni, házilagos javításra, elemcserékre nincs lehetőség. A játszóeszközök, az alkatrészek nagyon drágák. A Móravárosi Tölgyes játszótér hintaállványának gerendacseréje 82 ezer forintba került. Egy komolyabb mászó vár ára megközelítőleg 5 millió forint.
A város kilencmillió forintot különített el idei évi költségvetésében a játszóterek karbantartására. A rendelkezésre álló keretből új játszóeszközökre nem futja, de a leszereltek közül néhányat az alkatrész pótlása után vissza tudnak helyezni – mondta el Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).