Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Május 04. 11:42, szombat | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

A hagyományokhoz híven április utolsó péntekén megrendezésre került az Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában.

A gyermekek az édesapjukat köszöntötték, de előtte zenés bemutatót adtak elő jelmezbe bújva.

Az „indiánok” és a „boszorkák” látványos szereplése után kezdődött a játék a javából, és idén is a „peták” szerzésé volt a főszerep, hiszen az ügyességi feladatokban megszerzett petákot sok helyen el tudták költeni kicsik és nagyok egyaránt.

A megszokott tevékenységeket idén is színesítették a „Kezünk Kincsei Kézműves Műhely” által vezetett papírmerítés és linómetszés foglalkozások. Népszerű volt a Népi Játszótér, ahol az eszközökkel való előrejutáshoz sok ügyességre volt szükség, de szinte mindenki lelkesen kipróbálta, ahogyan a Horgászlaknál a halacskák kifogását is.

Peták járt az apukáknak, akik talicskával tolták a gyermekeket, és mindazoknak, akik segítettek kis kosarakba virágot ültetni, hogy ezáltal is szebbé varázsolják a jelenlegi és a majdani új óvodát.

A finomságok mellett petákért játékokat is vásárolhattak a gyerekek, és természetesen az arcfestés sem maradhatott el. Boda tata és segítői (Kis Miklós, Szécsi János és Szécsi Zsolt) főzték a finom pásztortarhonyát, az anyukák a kapós gyümölcssalátát, limonádét és uborkasalátát készítették.

A vidám hangulatú délutánt nagyon élvezték az ovisok, különösen, hogy együtt tölthették a családtagokkal, akik közül most az apukáké volt a főszerep.

Az óvoda dolgozói mellett középiskolások és óvodapedagógus hallgatók segítették a szervezést közösségi munkával. Köszönjük a sok felajánlást a település intézményeinek, lakosainak és a szülők áldozatos munkáját.

(A képeket és a cikket Nagy Tímea készítette.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: