Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Május 30. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Új szabályokat kapnak a fuvarozók hétfőtől

Új szabályokat kapnak a fuvarozók hétfőtől

Június 1-jétől elég lesz egy ekáer-számot kérni a fuvaroknál akkor is, ha egy feladó több helyről szállíttat, illetve egy címzett több kirakodási helyére történik a fuvar, de a részletszabályoknak is meg kell felelni

Június 1-jétől elég lesz egy ekáer-számot kérni a fuvaroknál akkor is, ha egy feladó több helyről szállíttat, illetve egy címzett több kirakodási helyére történik a fuvar, de a részletszabályoknak is meg kell felelni - az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) működéséről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendeletnek ez a része június első napján lép hatályba.

A részletszabályok szerint ha egy feladó több felrakodási címéről, az Európai Unió más tagállamából belföldi kirakodási címre történő fuvarozás esetén, kizárólag a sorban utolsó felrakodási címet kell bejelenteni. Ellenben a belföldi feladási címről, belföldi vagy az Európai Unió más tagállamában található kirakodási (átvételi) címre történő közúti fuvarozás esetén valamennyi felrakodási címet be kell jelenteni.

Amennyiben egy címzett több kirakodási (átvételi) címére történik a fuvarozás, akkor a belföldről az Európai Unió más tagállamában található kirakodási címre történő közúti fuvarozás esetén kizárólag a sorban első kirakodási címet kell bejelenteni. Az Európai Unió más tagállamából - vagy belföldi feladási címről - belföldi kirakodási címre történő közúti fuvarozás esetén padig valamennyi kirakodási címet be kell jelenteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.