Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 18. 08:47, szerda | Belföld
Forrás: mti

Új típusú digitális fejlesztések indulnak a felsőoktatásban

Új típusú digitális fejlesztések indulnak a felsőoktatásban

Digitálisan jegyzetelhető, interaktív előadások, otthon is visszanézhető és értékelhető tananyag, interaktív táblák

- egyebek között ezt tartalmazza az a felsőoktatási kutatás-fejlesztési projekt, amely a tervek szerint 2020 október végéig valósul meg.

A felsőoktatás új típusú, digitális rendszere jöhet létre annak a kutatás-fejlesztési projektnek köszönhetően, amely egységesíti a világszerte használt különféle megoldásokat. Élményszerűbb, interaktívabb tanulást, valamint a tananyag hatékonyabb elsajátítását teszi lehetővé a hallgatók számára az AV-Control Kft. fejlesztése, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósulhat meg - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A projekt keretében több hazai egyetemmel együttműködve egy demonstrációs termet is kialakítanak, ahol valós helyzetet teremtve tudják tesztelni a hallgatók a digitális szolgáltatási csomagot. A demó teremben biztosított lesz az egyetemi környezet, aktív hallgatói státusszal rendelkező diákok fognak aktuális kurzust hallgatni.

A jövő hallgatóit többek között interaktív táblák, digitálisan rögzített előadások segítik majd. A diákok bármikor visszanézhetik majd az előadásokat, és digitális jegyzeteket készíthetnek a tanuláshoz.

A rendszer fontos tulajdonsága, hogy méréseken alapul, így a leghatékonyabb digitális oktatási megoldások jelennek meg egy integrált szolgáltatási csomagban, amely a jövőben minden felsőoktatási intézmény számára elérhető lesz.

A közel 144 millió forintos fejlesztéssel, 2020. október 31-ig megvalósuló projektet a későbbiekben a közoktatási és felnőttképzési intézmények számára is elérhetővé szeretnék tenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére