Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2021. Január 13. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat.

Újabb 12 millió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban 2021. január 15-től a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázat keretén belül a tiszakécskei konzorciumban.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.

Igyekszünk továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tarjuk a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

A Tiszakécskei konzorciumban még 1 féléven át 5 településen van lehetőség a megyei ösztöndíj program támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok, és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíj program beadási határideje: 2021. március 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már több, mint 44 millió forint gazdára talált a konzorcium területén.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Leel-Őssy Barbara (ösztöndíj referens)

  • E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
  • Telefon: 36-30-788-9004

Kévés Dóra (ösztöndíj referens)

  • E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
  • Telefon: 36-30-511-4703
Címkék: ösztöndíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.

2021. Január 15. 13:32, péntek | Helyi

Pingvinbébi született Szegeden

Pápaszemes pingvin kelt ki a Szegedi Vadasparkban, ez az első fióka, amelynek már egyik szülője is a Tisza-parti városban jött világra

2021. Január 14. 19:01, csütörtök | Helyi

Elhunyt Szecskó Péter nívódíjas félegyházi grafikusművész

70 éves korában elhunyt Szecskó Péter kiskunfélegyházi nívódíjas, Holló László-díjas, Félegyháza Művészetéért-díjas grafikusművész.