Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 07. 12:47, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb lépéseket tehetünk a régi életünk felé

Újabb lépéseket tehetünk a régi életünk felé

A kedvező járványügyi adatoknak és a kórházban ápoltak csökkenő számának köszönhetően újabb intézkedések következhetnek, amelyekkel vissza lehet térni a régi életünk felé

- mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken. Müller Cecília kifejtette, május 10-től az iskolai és óvodai csoportok - felügyelő pedagógus jelenléte és a higiénés, járványügyi szabályok fokozott betartása mellett - ismét igénybe vehetik a közös használatú sportlétesítményeket.

Május 13-tól a kórházakban újra lehetőség lesz a tervezett beavatkozások, műtétek, valamint a rehabilitációs ellátások igénybevételére. Ezeket csak előre egyeztetett időpontban, a szabályok maximális betartása mellett lehet igénybe venni.

Vagy védettségi igazolvány, vagy a beavatkozás előtt két nappal végzett negatív PCR-teszt, a beavatkozás napján pedig negatív antigén gyorsteszt kell hozzá - mondta Müller Cecília. Megjegyezte: a kórházaknak ezeket az ellátásokat és kezeléseket mind térben, mind személyzetben a koronavírusos betegektől elkülönítve kell biztosítaniuk.

Rendben folynak az érettségi vizsgák

Rendben folynak az érettségi vizsgák az egész országban - ezt mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a vizsgákat - néhány kivételtől eltekintve - írásban szervezik, május 3. és 25. között 1159 helyszínen várhatóan 112 000 diák ad számot tudásáról "a tavaly bevált egészségvédelmi óvintézkedések mellett".

A nem teljes körű felmérés szerint a részvétel szinte százszázalékos a vizsgákon, pontos adatok akkor lesznek, ha az intézmények a javítást követően az adatbázisban rögzítik az eredményeket - jelezte.

Az államtitkár szólt arról is, hogy hétfőtől az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, az egyetemeken és főiskolákon a rektor dönt a vizsgák rendjéről és arról, hogyan folytatódjon a gyakorlati képzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára