Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Október 04. 16:54, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Újra ebzárlat!

Újra ebzárlat!

Megyénkben ebzárlat és legeltetési tilalom kezdődött ma (október 4.), melynek időtartama várhatóan 2 hét. A tilalmat a rókák őszi veszettség ellni országos immunizálási kampánya miatt rendelték el.

Megyénkben ebzárlat és legeltetési tilalom kezdődött ma (október 4.), melynek időtartama várhatóan 2 hét. A tilalmat a rókák őszi veszettség ellni országos immunizálási kampánya miatt rendelték el.
A tilalom számunkra a következőket jelenti. Minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni; a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát, és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

A jogszabály szerint az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető kutyák „rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére” mentesek a korlátozás alól.
Az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Ha a kóbor eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és befogása, hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával, a kerületi fő állatorvos határozatára le kell ölni. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA