Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Április 23. 12:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Újra indul a zöldjárat!

Újra indul a zöldjárat!

Figyelem! Május 18-án ismét zöldjárat indul Kiskunfélegyháza belterületén!

Május 18-án ismét zöldjárat indul Kiskunfélegyháza belterületén!

A VSZKSZ hulladékgazdálkodás arra kéri a tisztelt lakosságot, hogy a lágyszárú zöldhulladékot átlátszó zsákban, legfeljebb 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket pedig legfeljebb 80 cm-es hosszúságban, kevésbé összekötve helyezzék ki a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére, az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületeken.

A kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra május 11. és 17. között helyezhető ki a hulladék. Amennyiben később kerül kihelyezésre a hulladék, úgy illegális lerakásnak minősül, mivel az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, és nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudják elszállítani.

Ahol ugyanazon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott a zöldhulladékot a vegyes hulladéktól egyértelműen elkülönülten kérik kihelyezni az ingatlanok előtt!

Kizárólag olyan növényi, vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származnak, például fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok,kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj) illetve egyéb növényi származékok. A zöldhulladékokat az ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó csak a saját ingatlana elé helyezheti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.